ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 18χρονος για ληστεία με ψαλίδι

στη-φυλακή-18χρονος-για-ληστεία-με-ψαλίδ-174033

Επταετή περιορισμό σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων λόγω του χαρακτήρα του αποφάσισε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου για 18χρονο Ρομά που στις 14 Αυγούστου απείλησε με ψαλίδι 88χρονη στη Νέα Ιωνία και τη λήστεψε αρπάζοντας συνολικό ποσό 9.500 ευρώ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο νεαρός είπε ότι διέπραξε τη ληστεία γιατί χρειαζόταν χρήματα για το γάλα του νεογέννητου μωρού του. Εντούτοις, ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός από το δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εννέα μέρες μετά τη ληστεία κινούταν πεζή στον δρόμο στον Αγιο Σπυρίδωνα και άρπαξε αλυσίδα από ηλικιωμένη. Τότε ακινητοποιήθηκε άμεσα από πολίτες που είδαν το περιστατικό και τον πήραν στο κυνήγι.

Μετά τη δίκη ο νεαρός κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές. Η ταυτοποίηση της δράσης του έγινε από δείγματα DNA που ελήφθησαν από την κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Η ληστεία

Η 88χρονη ήταν στο σπίτι με συγγενικό της πρόσωπο κατάκοιτο, όταν γύρω στις 22:30 άκουσε φασαρία και βρήκε τον νεαρό να κάθεται στην αυλή της. Ο 18χρονος της ζήτησε να του δώσει 500 ευρώ και όταν η γυναίκα αρνήθηκε την έσπρωξε, άρπαξε ψαλίδι που βρήκε στον κήπο, την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και την τραβούσε από τα μαλλιά.

Η γυναίκα φοβούμενη για τη ζωή της τον οδήγησε στο υπνοδωμάτιό της και του έδωσε το ποσό, όμως ο ανήλικος κατάλαβε ότι εκεί υπήρχαν και άλλα χρήματα και πήρε άλλα 9.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη προσπάθησε να τον σταματήσει με κάθε τρόπο. Τον άρπαξε από την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό και του την έκοψε, όμως εκείνος έφυγε τρέχοντας. Η αλυσίδα βρέθηκε στον τόπο της ληστείας και απεστάλη στο Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς είχε ίχνη από τον ανήλικο.

Τα ίχνη αυτά συγκρίθηκαν με τα ίχνη που ελήφθησαν από το κομοδίνο της 88χρονης και την αλυσίδα της δεύτερης ηλικιωμένης και ταυτοποιήθηκαν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου