ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με λεία άνω των 100.000 € στον Αλμυρό

απάτη-με-λεία-άνω-των-100-000-e-στον-αλμυρό-174006

Λιποθυμία αισθάνθηκε 48χρονος στον Αλμυρό, όταν απευθύνθηκε σε υποκατάστημα Τραπέζης για να ενημερωθεί για τις καταθέσεις του. Ο ιδιώτης διαπίστωσε ότι ποσό 98.500 ευρώ είχε κάνει φτερά από τον λογαριασμό του. Ο ιδιώτης είχε επενδύσει ποσό 9.800 σε κρυπτονομίσματα μετά την προτροπή συμβούλου επενδύσεων. Ο σύμβουλος επενδύσεων όμως, ήταν απατεώνας, και τα χρήματά του εξαφανίστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όλα ξεκίνησαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ενας άγνωστος άνδρας του τηλεφώνησε και του είπε ότι είναι σύμβουλος επενδύσεων. Ο επιτήδειος τον προέτρεψε να κάνει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα προκειμένου να έχει γρήγορα και ασφαλή κέρδη.

Ο 48χρονος πείστηκε και ακολούθησε τις οδηγίες του. Κατέθεσε ποσό ύψους 9.800 ευρώ σε διάφορους δικαιούχους με εμβάσματα.

Η επικοινωνία που είχε με τον μαϊμού σύμβουλο διήρκεσε μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Τότε ο επιτήδειος κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του και να του αδειάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ειχε εξασφαλίσει τους κωδικούς του από τις μεταφορές ποσών που είχαν γίνει. Ετσι μετέφερε συνολικό ποσό 98.500 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλη Τράπεζα.

Ο 48χρονος δεν γνώριζε τίποτα για αυτό. Εμενε να περιμένει τα γρήγορα και ασφαλή κέρδη. Όταν τελικά από ένα σημείο και μετά ο σύμβουλος επιχειρήσεων εξαφανίστηκε και δεν αποκρινόταν στα τηλέφωνά του, τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Δυστυχώς, όμως, τότε ήταν ήδη αργά, καθώς τα χρήματα από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά.

Ο 48χρονος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού χθες και κατήγγειλε την απάτη κατά αγνώστου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Οι απάτες με ηλεκτρονικό υπολογιστή καταγράφουν έκρηξη εν μέσω πανδημίας με τα κρούσματα να είναι αλλεπάλληλα. Οι επιτήδειοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τους κωδικούς των καρτών τους. Το αστυνομικό δελτίο καταγράφει πλέον ανά τακτά διαστήματα υποθέσεις απάτης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου