ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση σχολικών μονάδων στη Σκιάθο

επέκταση-σχολικών-μονάδων-στη-σκιάθο-173928

Πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση κτιριολογικού προγράμματος σχετικά με την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου υπέβαλε ο Δήμος Σκιάθου στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υποβολή του αιτήματος προέκυψε σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν στις 12 Ιανουαρίου 2021 ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας και ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), Αθανάσιο Γιάνναρη, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας με θέμα τις επεκτάσεις των σχολικών μονάδων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου.

Ο κ. Γιάνναρης είχε διαβεβαιώσει πως ο Δήμος πέτυχε την ωριμότητα των έργων επέκτασης, όποτε τον ερχόμενο Μάρτιο, η Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών με στόχο μέχρι το τέλος του 2022 να έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και της ΚτΥπ για την εκτέλεση των έργων που θα παραδοθούν μέσα στο 2023.

Στη φάση αυτή ο Δήμος, έχοντας προβεί στις μέχρι τώρα απαραίτητες ενέργειες, αναμένει την έγκριση καταλληλότητας για την επέκταση των σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με την ΚτΥπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου