ΤΟΠΙΚΑ

Σφράγισε παιδικές ψυχές η πανδημία

σφράγισε-παιδικές-ψυχές-η-πανδημία-173915

Γροθιά στο στομάχι η αριθμητική αποτίμηση της πολύπλευρης δράσης που ανέπτυξε το 2021 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μεταφράζεται στη στήριξη 48.403 παιδιών και των οικογενειών τους. Ανησυχητικά είναι, παράλληλα, η διαπίστωση ότι η πανδημία επηρεάζει πολλά παιδιά, την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους, όπως διαπιστώνεται από τις κλίσεις που δέχτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, εξάλλου, καταγράφηκαν 204.791 κλήσεις συνολικά σε όλες τις γραμμές βοήθειας και υποστήριξης, με το 45,57% των κλήσεων για ψυχολογική υποστήριξη, να προέρχονται από παιδιά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το 28,81% χρησιμοποίησε την εφαρμογή CHAT 1056, με 1 κλήση ανά ημέρα να αφορά ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα εκφοβισμού. Υψηλό το ποσοστό κλήσεων για διαχείριση φόβου και άγχους, άγγιξε το 9,72%.

Τον απολογισμό έργου για το 2021 παρουσίασε χθες Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοινώνοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε μέσα από το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του για κάθε παιδί θύμα βίας, για κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση φτώχειας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανήκει στην ελληνική κοινωνία, για αυτό και η περιχαράκωση του έργου του είναι υπόθεση όλων μας. Δεν αρκούν οι οικονομικοί απολογισμοί και τα ευχολόγια. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για τα παιδιά μας, είναι η μόνη μας ελπίδα για το μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε την ποιοτική απεικόνιση των στατιστικών στοιχείων, τονίζοντας πως αυτή η πανδημία αφήνει το δικό της αποτύπωμα στη ζωή των παιδιών, και αυτό καταγράφεται μέσα από τα επίσημα στατιστικά του Οργανισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου