ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παρέμβαση Μαραβέγια για το Βοήθημα Οικογενειακής-Επαγγελματικής Αυτοτέλειας σε στρατιωτικούς

νέα-παρέμβαση-μαραβέγια-για-το-βοήθημ-173459

Στο θέμα υπολογισμού του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επανέρχεται με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Σε συνέχεια της Αναφοράς που είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2021, ο κ. Μαραβέγιας υπέβαλε σήμερα Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο, θέτοντας υπόψη τους τις σχετικές απόψεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Σύμφωνα με την ΕΣΠΕΘ, το πρόβλημα υπολογισμού του Βοηθήματος Οικογενειακής-Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) δεν έχει ακόμα επιλυθεί, παρότι από τις 27-7-21 ο αρμόδιος υπουργός είχε απαντήσει στην Αναφορά του κ. Μαραβέγια ότι εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων / μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθούν οι αντίστοιχες παροχές με τις μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017 και να υπολογισθεί οριστικά το ύψος του ΒΟΕΑ.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι έχει διαβιβαστεί σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το εν λόγω Υπουργείο στη Βουλή εντός της καλοκαιρινής περιόδου.

Επειδή, σύμφωνα με την ΕΣΠΕΘ, ακόμα και σήμερα χορηγείται μόνο προκαταβολή έναντι του ΒΟΕΑ στα δικαιούχα τέκνα των μετόχων του ΜΤΣ, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα της χορήγησης του πλήρους Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) σε τέκνα μετοχομερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου