ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις

κκε-να-σταματήσουν-οι-δικαστικές-διώξ-173365

Να μπει φραγμός στις ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ από τον λαό του Βόλου, ζητάει με ανακοίνωση του η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Αρχικά στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει, «για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και χρόνια, δεν έχουν βάλει φραγμό στις ληστρικές απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ της ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ. Η ΕΡΓΗΛ συνεχίζει να «αρμέγει» τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, στερώντας πόρους που θα προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Βόλου σε υποδομές για την επάρκεια, την ποιότητα του νερού και για έργα προστασίας του περιβάλλοντος».

Ενώ συνεχίζοντας τονίζεται στην ανακοίνωση, «το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ με πολλές παρεμβάσεις έχουν αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Το ΚΚΕ, το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποβάλει σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να σταματήσει το «φαγοπότι» της ΕΡΓΗΛ. Στην απάντησή του ο κ. Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε καμιά θέση για τις σκανδαλώδεις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ. Τη ίδια στάση κράτησε και για το πλαίσιο ανάθεσης μελετών και έργων, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργολαβικών εταιριών και της κερδοφορίας τους. Που λειτουργεί σταθερά σε βάρος του λαού και αναπαράγει “νόμιμα και άνομα” σκάνδαλα. Μια πολιτική που, μεθοδικά, επεκτείνει και την εμπορευματοποίηση του Νερού, έχοντας τη συνδρομή και της δημοτικής αρχής Βόλου, αφού αποδέχεται τη λογική και το πλαίσιο των εργολαβιών σε μελέτες και έργα, την επιχειρηματικότητα και την ανταπόδοση στο νερό, και συνολικά σε όλες τις υπηρεσίες».

Επιπλέον, στο τέλος της ανακοίνωσης το ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφέρει τις απαιτήσεις του:

  • Να σταματήσουν, τώρα, όλες οι δικαστικές διώξεις, που στοχοποιούν όσους στο πλαίσιο άσκησης των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, αποκάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είχε παραδώσει το σύνολο του έργου που έπρεπε να εκτελέσει, με την κατηγορία περί «ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος». Η επαναφορά της δικαστικής δίωξης των εργαζομένων αποδεικνύει ότι η «νομιμότητα» είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα τους των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να σταματήσουν οι ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ, να σταματήσει να επιβαρύνεται απ’ αυτές ο λαός της περιοχής.
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.
  • Να μπει φραγμός σε πάρα πέρα αρνητικές εξελίξεις στην ΔΕΥΑΜΒ, όπως η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, η μετατροπή της σε ιδιωτική εταιρεία, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων της.
  • Να μειωθεί 50% το τιμολόγιο ύδρευσης – αποχέτευσης. Να υπάρχει άμεση χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Να διασφαλιστούν οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών με πληρότητα και καλής ποιότητας νερό, με την κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης.
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών – εργολαβικών εταιρειών. Τη δημιουργία ενός Ενιαίου κρατικός φορέα κατασκευών που θα κατασκευάζει και θα υλοποιεί έργα υποδομής προς όφελος των εργαζομένων και της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου