ΤΟΠΙΚΑ

Κανόνας η υπερωριακή εργασία στην ΥΔΕ Βόλου

κανόνας-η-υπερωριακή-εργασία-στην-υδε-172638

Το λιγοστό προσωπικό έχει κάνει τη νύχτα μέρα για να φέρει εις πέρας τον όγκο εργασίας

«Κρυμμένοι» πίσω από… βουνά φακέλων, με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από στοίβες εγγράφων, βρίσκονται οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δημοσίου Ελέγχου στο Βόλο. Το ωράριο εργασίας τους είναι πλέον υπόθεση τελείως τυπική, αφού ο όγκος της εργασίας που πρέπει να διεκπεραιωθεί είναι μεγάλος και το προσωπικό λιγοστό.

Ισως το δυσκολότερο μήνα του έτους διανύουν οι υπάλληλοι της ΥΔΕ Βόλου. Το λιγοστό προσωπικό που απασχολείται, μόλις οκτώ άτομα, δεν αρκεί για τον έγκαιρο έλεγχο όλων των υποθέσεων που καθημερινά φθάνουν κατά δεκάδες στα γραφεία. Η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να καλούνται να καλύψουν το κενό που δημιουργείται.

Ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος. Μπροστά από τα μάτια των υπαλλήλων της ΥΔΕ περνούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, που πρέπει να ελεγχθούν με προσοχή, μία προς μία: πληρωμές δημοσίων έργων, προμήθειες, οδοιπορικά, υπερωρίες, μεταφορές μαθητών, πληρωμή όσων απασχολήθηκαν στα βαθμολογικά κέντρα και μια σειρά ακόμη οικονομικών υποθέσεων.

Το ωράριο των υπαλλήλων ξεκινά στις 7:30 το πρωί και τυπικά λήγει στις 3:30 το απόγευμα. Τα φώτα όμως στα γραφεία της Υπηρεσίας παραμένουν αναμμένα πολλές φορές και μέχρι αργά το βράδυ για να διεκπεραιωθούν κάποιες επείγουσες υποθέσεις που δεν είναι δυνατό να τελειώσουν μέσα στο ωράριο λειτουργίας.

Το έργο των ελεγκτών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν καλούνται, παράλληλα με την άσκηση των υπολοίπων καθηκόντων τους, να προβούν σε διαχειριστικούς ελέγχους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου μετά από εντολή Εισαγγελέα.

«Οι υπερωρίες είναι πλέον κανόνας», αναφέρουν στελέχη της Υπηρεσίας που έχουν κάνει τη νύχτα μέρα για να μπορέσουν να εξετάσουν το σύνολο των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου