ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρή εισβολή στη Μαγνησία

ψυχρή-εισβολή-στη-μαγνησία-171763

Ψυχρή εισβολή το κύμα κακοκαιρίας εξπρές, που πέρασε χθες από τη Μαγνησία, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσει προβλήματα. Κύρια χαρακτηριστικά οι βροχές στα πεδινά τόσο στη χερσαία Μαγνησία, όσο και στις Βόρειες Σποράδες και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με τον υδράργυρο σε καθοδική πορεία.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στο Πήλιο από την Αλικόπετρα μέχρι τον Προφήτη Ηλία, έξι χιλιόμετρα εκατέρωθεν της βουνοκορφής, στο Πουρί, τον αυχένα του Κεραμιδίου, την Ανάβρα, το Βένετο και τον Κοκκινόβραχο, με το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό.

Χειριστές με έξι μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούσαν χθες σε όλο το εύρος του Πηλίου και παράλληλα δύο στο Κεραμίδι, ένα στην Ανάβρα και ένα στον Κοκκινόβραχο, με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το φαινόμενο ήταν ήπιο, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από σήμερα και για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις με βροχές στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην ίδια ανακοίνωση συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης».

Στους χειμερινούς κολυμβητές συστήνεται «όπως αποφύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού».

Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι «παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησής κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου».

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις «ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στα τηλέφωνα 24213-53800 και 108.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου