ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι 19 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για Διοικητές στα Νοσοκομεία

μέχρι-19-ιανουαρίου-οι-αιτήσεις-για-διοι-171289

Τα κενά στο «Αχιλλοπούλειο» και το Πανεπιστημιακό προσελκύουν το ενδιαφέρον υποψηφίων

Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία οι υποψήφιοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των νέων επικεφαλής των νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Υγείας θα καλυφθούν 146 κενές θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ εκ των οποίων μία θέση Διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου (μένει κενή μετά την παραίτηση Κ. Καραμπάτσα και τη μετακίνησή του στο Πανεπιστημιακό από όπου παύτηκε προ ημερών).

Ειδικότερα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, οι κενές θέσεις είναι οι εξής: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΡΙΣΑΣ – Γενικό Νομαρχιακό ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», Διοικητής, Νοσηλευτική Μονάδα Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, Αναπληρωτής Διοικητής, Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», Αναπληρωτής Διοικητής, Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», Διοικητής, Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Διοικητής, Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Διοικητής, Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ, Διοικητής, Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ, Αναπληρωτής Διοικητής, Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, Διοικητής, Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Διοικητής, Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ, Διοικητής, Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ, Αναπληρωτής Διοικητής, Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ – Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ, Διοικητής.

Στα δικαστήρια οι απολυμένοι «γαλάζιοι» διοικητές

Στην αντεπίθεση περνούν οι γαλάζιοι διοικητές των νοσοκομείων που απολύθηκαν πρόσφατα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες λίγο πριν τις γιορτές, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, συνάντηση ανάμεσα σε περίπου 30 διοικητές και υποδιοικητές της Αττικής που απολύθηκαν.

Βασικό θέμα συζήτησης φυσικά οι νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν τις επόμενες ημέρες. Με βάση την απόφαση που ελήφθη, με τη συνδρομή νομικών συμβούλων, θα κατατεθούν τόσο μηνύσεις και αγωγές, ενώ θα υποβάλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αιτήσεις ακύρωσης των παύσεών τους με το επιχείρημα ότι διαπιστώθηκαν μεγάλα ελλείμματα στην τήρηση της διαδικασίας.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές θα αφορούν βέβαια στη διεκδίκηση της καταβολής αποζημιώσεων καθώς απομακρύνθηκαν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους. Οσοι κρίθηκαν θετικά κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και παρ αυτά απολύθηκαν, θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση τους έγινε καθ’ υπέρβαση του υπάρχοντος νόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως επιχειρήθηκε η προσέγγιση κι άλλων στελεχών, από άλλους κομματικούς χώρους που βρέθηκαν εκτός ΕΣΥ, δίχως όμως να προκύπτει θετικό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου