ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφή νέων μελών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού

εγγραφή-νέων-μελών-στο-ευρωπαϊκό-δίκτ-171098

Διευρυμένο με δύο νέα μέλη είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN). Η Περιφέρεια Δυρραχείου της Αλβανίας και ο Οργανισμός Τουρισμού του Κότορ του Μαυροβουνίου έχουν ήδη εγγραφεί ως μέλη στο δίκτυο.

Ο πρόεδρος του ECTN Κώστας Χαλέβας δήλωσε πως στους άμεσους στόχους του για το δίκτυο είναι η Διεύρυνση του Δικτύου ECTN και η αναγνωρισιμότητα στα διεθνή ευρωπαϊκά forum, με στόχο τη διεκδίκηση περισσότερων προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο οποίος και επιτεύχθηκε με την είσοδο των δύο μελών.

Μετά από πρότασή του, ήδη δρομολογείται και η είσοδος επιπλέον δύο μελών με φορείς της Κροατίας και της Σερβίας.

Τα υπάρχοντα μέλη του δικτύου είναι εκτός από την ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι: Περιφέρεια Midlands Ιρλανδίας, Περιφέρεια Vastra Gotaland Σουηδίας, Περιφέρεια Zeeland Ολλανδίας, το CADW Ουαλλίας, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, τo Εθνικό Ιδρυμα Ερευνας και Ανάπτυξης της Ρουμανίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πολιτισμού της Πάφου Κύπρου.

Το ECTN είναι το μοναδικό δίκτυο που φέρνει κοντά τον τουρισμό και τους επαγγελματίες της πολιτιστικής βιομηχανίας που εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, έτσι ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες και πληροφόρηση, αλλά και καλές πρακτικές, ανέφερε ο πρόεδρός του Κώστας Χαλέβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου