ΑΛΜΥΡΟΣ

Ευρεία σύσκεψη για σειρά έργων στον Δήμο Αλμυρού παρουσία Κεδίκογλου και Τριαντόπουλο

ευρεία-σύσκεψη-για-σειρά-έργων-στον-δή-170468

Σε σύσκεψη υπό την παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, του ΥφΑΑΤ κ. Σίμος Κεδίκογλου, του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, της Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενημέρωσε τους κ.κ. Τριαντόπουλο και Κεδίκογλου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργείου Κρατικής Αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός” από τον Αλμυρό, όπως την αποκατάσταση του φράγματος της λιμνοδεξαμενής Ξηριά.

Επιπλέον, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την αποκατάσταση των ζημιών του φράγματος της λιμνοδεξαμενής και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες, καθώς υπάρχει και προγραμματισμένη νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού παρουσίασε και παρέδωσε τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος, που αφορά τον αγωγό μεταφοράς νερού από τη Λιμνοδεξαμενή Ξηριά προς τα αγροτεμάχια και ξεκινάει άμεσα η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου, ύψους 3.332.000 ευρώ.

Σε μια άλλη ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση σχετικής μελέτης, ύψους 60.000 ευρώ για τα δίκτυα άρδευσης των αγροτεμαχίων, συνολικής έκτασης 7.500 στρεμμάτων.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αλμυρού ενημέρωσε πως εκπονούνται ήδη μελέτες σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ σχετικά με δύο προσκλήσεις του Υπουργείου, οι οποίες αφορούν:

α/ το έργο του εκσυγχρονισμού των εγγειοβελτιωτικών έργων, την εξοικονόμηση νερού και την ενεργειακή αναβάθμιση των αρδευτικών εγκαταστάσεων του Δ. Αλμυρού, ύψους 1.250.000 ευρώ και αφορούν σε 3 αρδευτικές γεωτρήσεις στον Πλάτανο, 2 στο Κρόκιο, 2 αρδευτικά αντλιοστάσια στον Πλάτανο και 1 στο Κρόκιο και στα δίκτυα αυτών.

β/ την υλοποίηση έργου αξίας 1.000.000 ευρώ που αφορά τη “Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” στις περιοχές Μπόζαλο και την Αγία Τριάδα κατά το οποίο θα κατασκευαστούν ασφάλτινοι αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου