ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες στον τσαντάκια με το ποδήλατο

χειροπέδες-στον-τσαντάκια-με-το-ποδήλ-169951

Μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οδηγήθηκαν στα ίχνη του

Είχε μετατραπεί σε βραδινό εφιάλτη για γυναίκες στο κέντρο του Βόλου. Κινούμενος με ποδήλατο χτυπούσε σχεδόν την ίδια ώρα, γύρω στις 10 το βράδυ, για τη λεία του. Εθετε στο στόχο του γυναίκες που βάδιζαν αμέριμνες στο δρόμο, τις προσέγγιζε, άρπαζε τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή. Η δράση του, όμως, έλαβε τέλος.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Προχθές το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οδηγήθηκαν στα ίχνη του και δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο Ανακριτής, ο τσαντάκιας με το ποδήλατο συνελήφθη. Πρόκειται για 26χρονο Βολιώτη, παλαιότερα εργαζόμενο σε επιχείρηση σιδηροκατασκευών και τα τελευταία χρόνια άνεργο, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Υστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών – αρπαγών τσαντών και πορτοφολιών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου.

Σε βάρος του 26χρονος ο οποίος συνελήφθη ως δράστης των κλοπών σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 26χρονος:

* τους μήνες Μάιο, Ιούλιο 2014 κινούμενος με ποδήλατο, αφαίρεσε τσάντες και πορτοφόλια τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ

* πριν από τέσσερις ημέρες, με την ίδια μέθοδο, προσέγγισε αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας και της αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ελεύθερος με όρους

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και παραπέμφθηκε για την απολογία του στον Ανακριτή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο τέταρτος κατά σειρά

Με τη σύλληψη του 26χρονου με τις πέντε τσαντιές έκλεισαν στο σύνολό τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Πρόκειται για τον τέταρτο τσαντάκια που συλλαμβάνεται τις τελευταίες εβδομάδες από την Ασφάλεια, καθώς πρόσφατα συνελήφθησαν και άλλοι, οι οποίοι κινούνταν είτε με ποδήλατο, είτε με δίκυκλο. Ο 26χρονος είχε τις περισσότερες υποθέσεις στο ενεργητικό του. Η δράση των υπολοίπων σταμάτησε σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς εντοπίζονταν και συλλαμβάνονταν μετά την πρώτη ή τη δεύτερη αρπαγή τσάντας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου