ΑΛΜΥΡΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ομιλία για τα επαγγελματικά δικαιώματα στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

με-επιτυχία-ολοκληρώθηκε-η-ενημερωτι-169112

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετική με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μαθητών των ειδικοτήτων του σχολείου καθώς και των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους μαθητείας η οποία πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν :

  • ο κύριος Σοφουλάκης Παναγιώτης, μηχανικός παραγωγής και διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, τεχνικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις της περιοχής
  • η κυρία Στέλλα Μόραλη εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ του συλλόγου βρεφονηπιοκόμων εκπαιδευτικών, η οποία μίλησε μέσω Webex από τη Θεσσαλονίκη
  • η κυρία Αρετή Τζιάφα, νοσηλεύτρια στο ΚΥ Ζαγοράς

Στην αρχή της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού κος Αγγελόπουλος Απόστολος και ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ειδικοτήτων τους καθώς και τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος. Έδωσαν οδηγίες σχετικά με τις απαιτούμενες κινήσεις των αποφοίτων προκειμένου να κάνουν έναρξη επαγγέλματος μετά την απόκτηση του πτυχίου τους. Αναφέρθηκαν εκτενώς και στις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και ανέλιξης μέσω της αναβάθμισης των πτυχίων τους και της συνεχούς επιμόρφωσης. Στο τέλος απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών την εκδήλωση παρακολούθησαν μόνο οι μαθητευόμενοι του ΕΠΑ.Λ προς αποφυγήν συγχρωτισμού. Λήφθηκε μέριμνα ώστε να βιντεοσκοπηθεί η ομιλία προκειμένου να προβληθεί στους μαθητές της Γ΄ Τάξης. Επίσης το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο blog του σχολείου.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό της περιοχής μέσω Webex, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στους επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες πρόσληψης των αποφοίτων του σχολείου καθώς και σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών του σχολείου.

Συντονιστές της δράσης οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. -Ε.Κ. Αλμυρού Αθανάσιος Μαγκλάρας ΠΕ 82 Μηχανολόγος, Ασπασία Μάντζιου ΠΕ 87.09 Βρεφονηπιοκόμος και Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ 82 Μηχανολόγος. Τεχνική υποστήριξη οι Βαλαμούτης Κων/νος και Βαλκανιώτης Δημήτριος καθηγητές πληροφορικής. Τη βιντεοσκόπηση και λήψη των φωτογραφιών ανέλαβαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Νάνος Γεώργιος και Τσιακμάς Κων/νος Χρυσοβαλάντης.

Τέλος, η διεύθυνση του σχολείο ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την παρουσία τους, τον κύριο Τσαγκατάκη Αθανάσιο προϊστάμενο του Τμήματος Β της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας για την διαδικτυακή παρουσία του καθώς και όλους όσοι παρακολούθησαν διαδικτυακά την ομιλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου