ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο Ν. Κιουτσούκης μετά τη διάσπαση στο Ε.Κ.Β.

στο-βόλο-ο-ν-κιουτσούκης-μετά-τη-διάσπα-168876

Για να «πειθαρχήσει» τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, τι ειπώθηκε στη σύσκεψη στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν χθες για να «λύσουν» τις διαφορές τους τα μέλη της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που διασπάστηκε μετά τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και την εκλογή νέας διοίκησης.

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης που έφτασε χθες στο Βόλο. Στην πρόσκληση που απηύθυνε ανταποκρίθηκαν περίπου 20 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που εξέλεξαν προσωρινή διοίκηση, η οποία και θα εκλέξει νέο όργανο μετά τις γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία σημειωτέον συμμετείχαν και εκλέκτορες της ΔΑΚΕ που τάχθηκαν στο πλευρό των διαγραφέντων Δημ. Βασιλείου και Γ. Κοντοκλώτση οι οποίοι επανέλαβαν τις ενστάσεις τους για τις διαγραφές αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε, όπως τόνισαν, η αμφισβήτηση του κ. Βασιλείου μετεκλογικά και ενώ πριν από τις εκλογές του ΕΚΒ δεν είχε τεθεί κανένα θέμα ως προς το πρόσωπό του από τους υπόλοιπους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο.

Ο κ. Κιουτσούκης λαμβάνοντας το μέρος των κ.κ. Κων. Γεωργούλα, Θεοδ. Γκλαβίνη και Βασ. Μπρόζου που έθεσαν το θέμα Βασιλείου πριν τη συγκρότηση του προεδρείου ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να αποσυρθεί υπέρ του κ. Γεωργούλα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του την παράταξη της ΔΑΚΕ στο ΕΚΒ να εκπροσωπεί ο κ. Γεωργούλας, επικρίνοντας τη θητεία Βασιλείου στη ΔΑΚΕ και αποδίδοντάς του ευθύνες για συρρίκνωση της παράταξης καθώς και για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο η ΔΑΚΕ για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Στην επισήμανση των συνδικαλιστών που είναι στο πλευρό του κ. Βασιλείου, ότι και ο κ. Κων. Γεωργούλας αντίστοιχα στις πρόσφατες εκλογές στον ΟΣΕ δεν συγκρότησε καν παραταξιακό ψηφοδέλτιο μετά από πολλά χρόνια, ο κ. Κιουτσούκης φέρεται να είπε ότι αυτό έγινε κατόπιν συνεννοήσεως μαζί του, με το Γ.Γ. της ΓΣΕΕ επίσης να ζητά από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να τηρούν το καταστατικό της παράταξης.Οσον αφορά το θέμα της διαγραφής των κ.κ. Βασιλείου και Κοντοκλώτση που ανακοινώθηκε «διά χειρός» του κ. Κιουτσούκη, ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες εάν και ρωτήθηκε από τους παριστάμενους συνδικαλιστές δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου