ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

αρνητικό-ρεκόρ-κρουσμάτων-στην-πρωτο-168163

Ως η χειρότερη, από πλευράς αριθμού κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα που έκλεισε για τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες Παρασκευή, καταγράφηκαν τα περισσότερα, σε εβδομαδιαία βάση, κρούσματα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, φαινόμενο που παρακολουθεί με προσοχή η εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες επιβεβαιώθηκαν 32 νέα κρούσματα σε μαθητές και επιπλέον τρία σε εκπαιδευτικούς. Ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων είναι σταθερά υψηλός συγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και σχεδόν υπερδιπλάσιος σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές.

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού, καταγράφτηκαν συνολικά 236 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, 24 σε εκπαιδευτικούς και 3 σε βοηθητικό προσωπικό. Ο αριθμός των μολύνσεων μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως αρνητικό… ρεκόρ από την έναρξη του σχολικού έτους. «Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εβδομαδιαίων κρουσμάτων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.

Εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι ίσως αυτή να είναι η κορύφωση του κύματος της πανδημίας. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού και μάλιστα παρατηρούμε παιδιά που είχαν νοσήσει στο παρελθόν, να νοσούν ξανά από τον κορονοϊό. Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο, χωρίς να αποκλείουμε η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων να καταγράφεται και επειδή γίνονται περισσότερα τεστ ή ίσως να γίνονται και πιο σωστά», εκτιμούν οι ίδιοι.

Η ίδια αίσθηση πάντως δεν υπάρχει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων τείνει να επιστρέψει σε επίπεδα προ εορταστικής περιόδου. Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης χθες επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα σε μαθητές και έξι επιπλέον σε καθηγητές γυμνασίων και λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τετάρτη, ξεκίνησε από τα φαρμακεία και της Μαγνησίας η διάθεση πέντε δωρεάν σελφ τεστ σε όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα διατίθενται έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου