ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Σε κρίση πανικού και παράκρουσης ο ΣΥΡΙΖΑ

μαραβέγιας-σε-κρίση-πανικού-και-παράκ-167959

Την άποψη ότι η εξελισσόμενη κρίση που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί, από κρίση πολιτικής, σε κρίση πανικού και παράκρουσης, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, στο περιθώριο της ομιλίας του στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος καταρχάς στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψε την Κυριακή η Βουλή, τόνισε ότι η πλειοψηφία των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέρριψε ουσιαστικά τον λαϊκισμό και τις τρας περσόνες. Απέρριψε την ανυπαρξία προτάσεων για το μέλλον. Απέρριψε την ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης και την ενασχόληση της με εσωτερικά κομματικά προβλήματα.

Για μια ακόμη φορά ο βουλευτής κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «αντί να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη από τις 103 χαροκαμένες οικογένειες στο Μάτι, απαίτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει εκείνος συγγνώμη», ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον Παύλο Πολάκη για το επεισόδιο στη Βουλή, λέγοντας ότι «σε μια ακόμη στιγμή πολιτικής παράκρουσης κατέλαβε το βήμα μιλώντας μόνος του επί ώρα».

Οι συγκεκριμένες συμπεριφορές, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, επιβεβαιώνουν τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν να επιστρέφει στο 2009, ενώ αποδεικνύουν, επίσης, την απόλυτη αδυναμία του να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο πλέον χάνει. «Αυτή η αδυναμία τον οδήγησε σε ταύτιση με μέσα που εκφράζουν το νέο Αυριανισμό. Σε πολιτικές αγκαλιές με τον κ. Φουρθιώτη με τον οποίο πλέον επικοινωνούν ανοιχτά τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Πολάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας και κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης δημοσιευμένες από τους ίδιους επικοινωνίες με τον Μ. Φουρθιώτη στο Facebook και στο Twitter.

Μάλιστα, διερωτήθηκε εάν είναι τυχαία αυτή η δημόσια σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – Φουρθιώτη και ζήτησε από τον κ. Πολάκη να εξηγήσει: γιατί επί μήνες απειλούσε τον Μ. Φουρθιώτη με Ερωτήσεις που δήθεν έρχονταν, αλλά τελικά ποτέ δεν κατέθεσε στη Βουλή.

«Πρόκειται για μια θλιβερή, πρωτοφανή κατάσταση στην οποία περιήλθε με δική του ευθύνη ο κ. Τσίπρας. Και από αυτήν δεν θα βγει με πυροτεχνήματα και κουτοπονηριές τύπου Πολάκη. Γιατί τα πυροτεχνήματα από μόνα τους δεν φέρνουν την ανάσταση. Κι ειδικά την νεκρανάσταση ενός αποτυχημένου μεσσία», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου