ΤΟΠΙΚΑ

Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι δικηγόρου στη Λαμπινού

καταστράφηκε-ολοσχερώς-το-σπίτι-δικ-166940

Μετά από μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην καμινάδα

Ολοσχερώς καταστράφηκε το σπίτι δικηγόρου από την Καρδίτσα προχθές το βράδυ μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην καμινάδα.

Παρά τις γενναίες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στη σκεπή και η μονοκατοικία παραδόθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά κατέστρεψε τη σκεπή, το δάπεδο, τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές. Το διώροφο σπίτι παραδόθηκε κυριολεκτικά στις φλόγες.

Ευτυχώς, ο δικηγόρος και η σύζυγός του αντιλήφθηκαν γρήγορα τις πύρινες φλόγες και βγήκαν έξω από το σπίτι πριν κινδυνεύσουν.

Οι πυροσβέστες συνέχιζαν τη μάχη με τις πύρινες φλόγες έως τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Οι τελευταίοι πυροσβέστες αποχώρησαν από το σημείο στις 6:30.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 20:30 από την καμινάδα του σπιτιού. Δεν είχε περάσει παρά μισή ώρα με σαράντα πέντε λεπτά από τη στιγμή που ο δικηγόρος και η σύζυγός τους επισκέφτηκαν το εξοχικό τους στη Λαμπινού.

Αναψαν φωτιά στο τζάκι για να ζεσταθούν και μετά από λίγο ακολούθησε πύρινος εφιάλτης.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η μονοκατοικία του ζευγαριού ήταν καινούργια, καθώς είχε κατασκευαστεί το 2018.

Στις πυροσβεστικές αρχές Βόλου και Αργαλαστής σήμανε συναγερμός. Εντούτοις μέχρι να φθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο χάθηκε χρόνος, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσκόλεψαν και απρόοπτοι παράγοντες. Το νερό οχημάτων πυροσβεστών από την Αργαλαστή που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, τελείωσε και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του σπιτιού περίμεναν να φθάσει δυνάμεις πυρόσβεσης από τον Βόλο για να συνεχιστεί η κατάσβεση.

Από το σπίτι δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Καταστράφηκε η σκεπή, το δάπεδο, τα έπιπλα, οι συσκευές. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ, ενώ το σπίτι ήταν ανασφάλιστο.

Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς συνεχίζεται.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου