ΤΟΠΙΚΑ

By pass προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης ΑμΕΑ

by-pass-προσωπικού-για-τη-λειτουργία-του-κέν-165910

Μέχρι να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου

Προσωπικό από άλλες δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρίες, κλήθηκε από χθες να στελεχώσει το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, μιας δομής που εξαιρέθηκε από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης μέσω της οποίας ανανεώθηκαν οι συμβάσεις προσωπικού στα ΚΗΦΗ και στα Κέντρα Στήριξης Ρομά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι συμβάσεις του προσωπικού του κέντρου έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου και ο κίνδυνος να κλείσει η δομή μέσω της οποίας εξυπηρετούνται 30 άτομα στο δήμο Βόλου, ήταν ορατός. Η αντίδραση της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ήταν άμεση. Παρενέβη με επιστολή της για την άρση της αδικίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στους βουλευτές Μαγνησίας και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δ. Καρέλλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Μορφογιάννη. Οπως τη διαβεβαίωσε άμεσα θα υπάρξει τροπολογία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της δομής.

Ωστόσο ο κ. Καρέλλας ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος δύο περίπου εβδομάδων μέχρι να ετοιμαστεί η τροπολογία.

«Ο Νόμος μου δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσω στη λύση των συμβάσεων του προσωπικού έως τις 8 Ιανουαρίου.

Εάν δεν το κάνω, η ΚΕΚΠΑ κινδυνεύει με πρόστιμο από το ΙΚΑ ύψους 15.000 ευρώ. Και επιπλέον εάν λυθούν οι συμβάσεις θα πρέπει και πάλι να γίνει νέα προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Τα εξήγησα όλα αυτά στον κ. Καρέλλα, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι έως τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει έγγραφη διαβεβαίωση του υπουργείου για τη συνέχιση του προγράμματος και ότι η απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων θα έχει αναδρομική ισχύ», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Προκειμένου όμως να αποφευχθούν τυχόν εμπλοκές, οι τρεις εργαζόμενοι του κέντρου, κλήθηκαν να μην επιστρέψουν στα εργασιακά πόστα τους μέχρι την έκδοση της τροποποίησης. Το κέντρο στελεχώνει προσωπικό της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ από άλλες δομές για άτομα με αναπηρίες, προκειμένου να μην μείνουν στον αέρα οι 30 εξυπηρετούμενοι.

Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ επικεντρώνονται στις θεραπευτικές πράξεις, τη δημιουργική απασχόληση και τη συμβουλευτική με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, την εκπαίδευση και εκμάθηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, την ανάπτυξη λόγου και επικοινωνίας, την ιατρική φροντίδα – επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση αναγκών, την αποκατάσταση, βελτίωση και συντήρηση των κινητικών, τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, την ατομική συμβουλευτική από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της πληροφόρησης, ενημέρωσης και ένταξης ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου