ΤΟΠΙΚΑ

Δειγματολοψίες στο δίκτυο ύδρευσης σχολείων και δήμων

δειγματολοψίες-στο-δίκτυο-ύδρευσης-σ-16555

Ελεγχοι και σε κυλικεία διδακτηρίων από τη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας

Δειγματοληψίες στο δίκτυο νερού σχολικών μονάδων, στο δίκτυο ύδρευσης του συνόλου των δήμων, καθώς και ελέγχους σε κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο έκτακτου ελέγχου, λόγω εύρεσης σιδήρου στο δίκτυο (εσωτερικό και εξωτερικό) σχολικών μονάδων του δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας διενήργησε δειγματοληψία σε 22 σχολεία, τα οποία παρουσίαζαν υπέρβαση στη χημική παράμετρο του σιδήρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από τη ΔΕΥΑΜΒ Βόλου. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία τείνει να ολοκληρώσει τις δειγματοληψίες πόσιμου νερού από τα δίκτυα ύδρευσης όλων των δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Ελεγχοι σε κυλικεία

Η Διεύθυνση Υγείας, στο μεταξύ, διενήργησε υγειονομικούς ελέγχους, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα κυλικεία σχολείων, βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας και υγειονομικής διάταξης, σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τα προϊόντα που διαθέτουν.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 50 σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία, εκ των οποίων σε οκτώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις της υγειονομικής διάταξης. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου