ΤΟΠΙΚΑ

Απαγορεύονται ρητά οι επισκέψεις σε ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές

απαγορεύονται-ρητά-οι-επισκέψεις-σε-α-165278

Σε καθολική απαγόρευση των επισκεπτηρίων προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές. Ο ψυχίατρος Κώστας Γάτος, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής «Αγιος Γεώργιος» είπε ότι πρέπει να προστατευθούν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό.

«Εδώ και δέκα μέρες δεν αφήνουμε κανέναν να μας επισκέπτεται. Μας φοβίζει αυτό και το νοσηλευτικό προσωπικό έχει καταλάβει την αξία του μέτρου, όταν πάει σπίτι δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον επιστημονικό κόσμο η λήψη τέτοιων μέτρων είναι επιβεβλημένη. «Αν θελήσει κανείς να μπει στην κλινική υπάρχει η αποστείρωση. Εχουμε το απαραίτητο υλικό πρόληψης, όπως γάντια, μάσκα υλικό μίας χρήσης όπως στα χειρουργεία. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε δεκτή καμία επίσκεψη», τονίζει.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι οι συγγενείς των ασθενών είναι ανενημέρωτοι και επιμένουν να δουν από κοντά τον άρρωστο, να τον χαιρετίσουν. «Ενημερώνουμε ότι αυτό συμβαίνει για το καλό των ασθενών και κατ’ επέκταση και των ίδιων των συγγενών», σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Γάτος επισημαίνει ότι η νευρολογική κλινική είναι σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τη νόσο Αλτσχάιμερ. «Η εργασία μας έχει μεταφραστεί σε εφτά διαφορετικές γλώσσες ακόμη και στα κινεζικά. Ερχονται γιατροί από το εξωτερικό και εκπαιδεύονται εδώ. Λειτουργούμε 40 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Στην κλινική έχουμε ζήσει όλες τις γρίπες και λάβαμε τα ίδια μέτρα», καταλήγει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου