ΤΟΠΙΚΑ

Αγέλη σκυλιών φόβος για κατοίκους στη συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα

αγέλη-σκυλιών-φόβος-για-κατοίκους-στη-164056

Διαμαρτύρονται για συνεχείς επιθέσεις μεγαλόσωμων αδέσποτων, που βρίσκονται στα 50μ. από δημοτικό σχολείο και φροντιστήριο

Αγέλη σκυλιών έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος κατοίκων στη συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Ν. Ιωνία. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι από τις συνεχείς επιθέσεις σκυλιών σε βάρος περιοίκων ακόμη και μικρών παιδιών και ζητούν άμεση απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στη γωνία Χαλκηδόνος με Ισιδώρου, βρίσκεται αγέλη πέντε μεγαλόσωμων σκυλιών. «Προφανώς κάποιοι κάτοικοι τα ταΐζουν και παραμένουν στην περιοχή, ωστόσο, τα σκυλιά είναι επιθετικά», αναφέρει κάτοικος. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εκδηλωθεί πολλές επιθέσεις των αδέσποτων προς ανυποψίαστους διερχόμενους, ακόμη και σε μικρά παιδιά.

«Προχθές επιτέθηκαν πάλι σε ένα μικρό παιδάκι. Πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν στην κόρη μου. Τα σκυλιά βρίσκονται στα 50 μέτρα από το δημοτικό σχολείο και ένα φροντιστήριο. Για να πάμε, κάνουμε κύκλο προκειμένου να αποφύγουμε την αγέλη», σημειώνει ο ίδιος κάτοικος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Περίοικος που κυκλοφορεί με ποδήλατο και έχει δεχθεί επίθεση από τα αδέσποτα, αναγκάζεται πλέον να κάνει κύκλο τριών τετραγώνων για να πάει στο σπίτι του και να μην περάσει μπροστά από τα σκυλιά.

Σύμφωνα με περιοίκους το πρόβλημα έχει επισημανθεί στον Δήμο, ενώ έχει κληθεί και αστυνομία για την καταγραφή περιστατικών. «Πρέπει να δοθεί μία λύση. Πήρα να διαμαρτυρηθώ και με ρώτησαν αν με δάγκωσαν τα σκυλιά. Πρέπει δηλαδή να μας δαγκώσουν πρώτα; Σκοπός είναι να μην φθάσουμε στο Νοσοκομείο», αναφέρει περίοικος.

Το πρόβλημα τέθηκε υπόψη του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, αρμοδίου για τα αδέσποτα, Μιχάλη Τακόπουλου. Όπως ανέφερε, θα γίνει επιτόπου έλεγχος. «Αν τα σκυλιά κριθούν επιθετικά, θα πρέπει το θέμα να εξεταστεί στην ειδική επιτροπή και να αποφασιστεί περιορισμός τους στο Καταφύγιο. Ωστόσο, πρόκειται για στειρωμένα και τσιπαρισμένα ζώα, για τα οποία ο Νόμος προβλέπει επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση θα εξετάσουμε το θέμα», ανέφερε ο κ. Τακόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου