ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Εκτός κτιριακής αναβάθμισης το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου παρά τα διαχρονικά προβλήματα

μεϊκόπουλος-εκτός-κτιριακής-αναβάθμ-162533

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξευρεθούν κονδύλια για την άμεση δρομολόγηση επισκευών στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, για να μην αναγκάζονται εργαζόμενοι και πολίτες να λειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, με διασάλευση της ασφάλειας και υγιεινής τους, ζήτησε με Ερώτησή του από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου οι κτιριακές συνθήκες που επικρατούν βρίσκονται σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου πολύ μακριά από τήρηση των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Η πρόσφατη κακοκαιρία Διομήδης που έπληξε την περιοχή της Μαγνησίας, προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες εντός του Δικαστικού Μεγάρου, με ποσότητες νερού να εισχωρούν εντός του κτιρίου και να προκαλούν πολλές υλικές φθορές.

«Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζόμενων αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά, διαχρονικά προβλήματα στο κτίριο, όπως τα παράθυρα που είναι ξύλινα και φθαρμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές νερού κάθε φορά που βρέχει, η ανυπαρξία επαρκούς θέρμανσης, οι φθορές σε πολλά σημεία του δαπέδου και οι ρωγμές στους τοίχους, ενώ στο κτίριο εντοπίζονται γραφεία όπου η αυξημένη υγρασία και η κακή κτιριακή κατασκευή έχουν προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας, επικίνδυνης για την υγεία των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι πρόσφατα, τα Δικαστικά Μέγαρα Λάρισας και Καρδίτσας εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εν τούτοις το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου παρά τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα παρέμεινε εκτός, χωρίς πειστική αιτιολογία.

«Η μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου λόγω παλαιότητας και ακαταλληλότητας του παρόντος κτιρίου είναι ένα αίτημα διαχρονικό των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του Βόλου», τόνισε ο Βουλευτής αναφέροντας ότι κεντρικές και τοπικές αγκυλώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν καθυστερήσει σημαντικά το εγχείρημα της μετεγκατάστασης.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η αδράνεια σε σχέση με το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου θα πρέπει να λήξει άμεσα, με διενέργεια των απαραίτητων επισκευών στο υπάρχον κτίριο, ώστε μέχρι να δρομολογηθεί το έργο μετεγκατάστασης υπάλληλοι και πολίτες να μην αναγκάζονται να εργάζονται και να λειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου