ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ

αρχισαν-οι-απολογίες-των-κατηγορουμέ-161770

Αρχισαν χθες οι απολογίες για τα επεισόδια έξω από ΑΓΕΤ τον Ιούνιο του 2020 κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων στον Δήμο Βόλου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, καθώς και αρκετοί διαδηλωτές.

Χθες κλήθηκαν να απολογηθούν δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 21 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ενώθηκαν με πλήθος που προχώρησε σε βιαιοπραγίες, με πέτρες, ξύλα, ακόμη και βόμβα μολότοφ.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και είπαν ότι πήραν μέρος μόνο στην πορεία που ήταν ειρηνική.

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους με τον ανακριτή να τους επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη με μεγάλη επιείκεια και να τους προτρέπει από εδώ και στο εξής να προσέχουν και να μην ξαναενοχλήσουν.

Σε απολογία αναμένεται να κληθούν τις επόμενες μέρες και μέχρι την Παρασκευή άλλα 11 άτομα.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Βόλου είχαν ασκηθεί διώξεις κατά συνολικά 14 ατόμων, εκ των οποίων το ένα απεβίωσε.

Ο ένας διαδηλωτής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών υλών κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν εκείνος που κρατούσε στα χέρια του βόμβα μολότοφ αναμμένη. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατά περίπτωση βαρύνονται με τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Το σύνολο των κατηγορούμενων καλούνται σε απολογία στον ανακριτή Βόλου, καθώς η υπόθεση εξετάζεται ενιαία με το κακούργημα.

Η ταυτοποίηση των κατηγορούμενων έγινε μέσα από φωτογραφίες, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Μετά τις απολογίες στον ανακριτή θα αποφασιστεί η παραπομπή σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου