ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες καθημερινά για ΙΧ που εμποδίζουν με τη στάθμευση

καταγγελίες-καθημερινά-για-ιχ-που-εμπ-161747

Ασυνείδητοι οδηγοί μετατρέπουν σε «ζούγκλα» το κέντρο της πόλης και όχι μόνο – Στα 1.348 τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση τον Ιανουάριο

Κλήσεις διαμαρτυρίας καθημερινά για αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους παρκάρουν όπου βρίσκουν και εμποδίζουν δέχεται από πολίτες η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Υπάλληλοι της υπηρεσίας πέρα από τους καθημερινούς ελέγχους που κάνουν στο κέντρο της πόλης, καλούνται να διαχειριστούν καταγγελίες δημοτών που προχωρούν σε αναφορές για οχήματα που ενοχλούν.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, μόνο για τον Ιανουάριο, βεβαιώθηκαν 1.348 κλήσεις, εκ των οποίων οι 808 αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση και οι 540 για κατάχρηση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ).

Οι παραβάσεις εντοπίζονται κυρίως σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, και συγκεκριμένα σε Κ. Καρτάλη, Ιωλκού, Ιάσονος και Δημητριάδος, όπου η παρουσία κλιμακίων είναι καθημερινή, καθώς και σε πεζοδρόμους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, πέραν των ελέγχων, οι υπάλληλοι ανταποκρίνονται και σε καταγγελίες δημοτών, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αφορούν και πάλι παράνομα παρκαρισμένα οχήματα. Αυτοκίνητα μπροστά από χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών, πάνω σε ράμπες, σε πεζοδρόμια, σε στροφές με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ορατότητα, σε δρόμους όπου διεξάγονται οι λαϊκές αγορές, είναι μερικές από τις καθημερινές σχεδόν αναφορές διαμαρτυρόμενων πολιτών, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστική είναι και η… απάθεια οδηγών μπροστά σε κόκκινες κορδέλες και ειδοποιήσεις κατά μήκος πεζοδρομίων, όπου πρόκειται να γίνουν εργασίες κλαδέματος δέντρων. Οδηγοί δείχνουν να αγνοούν τις ειδοποιήσεις συνεχίζοντας να σταθμεύουν σε σημεία όπου πρόκειται να γίνουν εργασίες, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται τα συνεργεία στην εργασία τους. Μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, η Δημοτική Αστυνομία σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, κλήθηκε να εντοπίσει 115 οδηγούς που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους σταθμευμένα σε δρόμους όπου θα γίνονταν εργασίες.

Διαμαρτυρίες για αντικείμενα σε δρόμους και πεζοδρόμια

Συχνές είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας και οι διαμαρτυρίες πολιτών για αντικείμενα που καταλαμβάνουν δρόμους και πεζοδρόμια.

Τρέιλερ και άλλα μηχανήματα πάνω σε πεζοδρόμια, που εμποδίζουν την διέλευση των πεζών, παλέτες και stand που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης στο οδόστρωμα, αποτελούν αντικείμενα καταγγελιών δημοτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου