ΤΟΠΙΚΑ

Από Σκιάθο με το «πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

από-σκιάθο-με-το-πρωθυπουργικό-αεροσ-160861

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου το κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου «Εμπραέρ. Μοναδικός «επιβάτης» ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος που μετέβη στις Βρυξέλλες για να συμμετέχει στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Από το αεροδρόμιο της Σκιάθου «πέταξε» στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να παραστεί στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ για Ιράκ, Γάζα και Ουκρανία.

Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο «σήμανε» κυριολεκτικά συναγερμός στο αεροδρόμιο της Σκιάθου όταν οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν ότι αναμένεται να προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου «Εμπραέρ» προκειμένου να επιβιβαστεί ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Σκιάθου, που είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην Ευρώπη, γεγονός που καθιστά το νησί του Παπαδιαμάντη έναν σημαντικό αεροπορικό κόμβο ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου περίμενε τον κ. Ε. Βενιζέλο και τους συνεργάτες του που επιβιβάστηκαν για να συνεχίσουν το ταξίδι στις Βρυξέλες.

Τουρίστες που βρέθηκαν μάλιστα στο αεροδρόμιο αντικρίζοντας το κυβερνητικό αεροσκάφος συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και ενημερώθηκαν για τον «υψηλό αξιωματούχο».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως είναι γνωστό διατηρεί εξοχική κατοικία στη γειτονική Σκόπελο όπου και βρίσκονταν αυτές τις μέρες για ολιγοήμερες διακοπές λόγω Δεκαπενταύγουστου μαζί με την οικογένειά του και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην μετακινηθεί μέχρι την Αθήνα για να αναχωρήσει από εκεί για τις Βρυξέλλες, καθώς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα για να «εξυπηρετήσει» και τόσο σημαντικές πτήσεις.

O Yπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επέστρεψε στη Σκιάθο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χθες το βράδυ και αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος καθώς η ολιγοήμερη παραμονή του στις Σποράδες ολοκληρώνεται σήμερα.

Οπως είναι γνωστό η έκτακτη σύσκεψη στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ε.Ε. κρίθηκε απαραίτητη για να εξεταστούν οι εξελίξεις στο Ιράκ όπου υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο, στη Γάζα μετά την προσωρινή εκεχειρία αλλά και στην Ουκρανία όπου το μέτωπο των συγκρούσεων παραμένει ανοιχτό και μάλιστα με σκληρές συγκρούσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου