ΤΟΠΙΚΑ

Συζητούν για την ορθολογική χρήση υδάτινων πόρων

συζητούν-για-την-ορθολογική-χρήση-υδά-160515

Ο φάκελος του έργου που αφορά στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και ο περιλαμβάνει μέτρα, έργα αποδοτικής διαχείρισης του νερού για την ύδρευση αλλά και την άρδευση στο Δήμο Βόλου, έρχεται επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, στις 2 το μεσημέρι.

Στην τελευταία υπό την παρούσα σύνθεση συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει απλή συζήτηση επί του έργου, που είναι ιδιαίτερα αναγκαίο, δεδομένων των προβλημάτων επάρκειας νερού που βιώνουμε φέτος το καλοκαίρι στο Βόλο.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να τροποποιηθεί και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την υλοποίηση της μελέτης κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, εγκατάστασης και επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής στην περιοχή των Καλών Νερών.

Με παλιότερη απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ είχε εγκρίνει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Νοτίου Πηλίου για την υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από το ΕΠΠΕΡΡΑ έργο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων στο Παραλιακό Μέτωπο του Παγασητικού του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε ζητήσει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΜΒ, ως φορέα υλοποίησης του έργου, επειδή δεν είχε διαχειριστική επάρκεια.

Βέβαια από τα τρία υποέργα που προβλέπει η αρχική πράξη θα πραγματοποιηθεί μόνο το ένα, δηλαδή η «Μελέτη δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου». Ετσι το οικονομικό αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά αμοιβή της ΔΕΥΑΜΒ, μειώνεται από 160.000,00€ σε 18.000,00€.

Τέλος, αναμένεται να κατακυρωθεί στο εργαστήριο του κ. Αλέξανδρου Γούναρη, ο διαγωνισμός για την παρακολούθηση της ποιότητας των θαλασσινών νερών στα σημεία εκροής των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), στο Αγκίστρι. Η παρακολούθηση των νερών θα γίνεται για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 26.0000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου