ΤΟΠΙΚΑ

Το πλωτό «Μπάκιγχαμ» ελλιμενίστηκε στο Βόλο

το-πλωτό-μπάκιγχαμ-ελλιμενίστηκε-σ-160229

Με το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο QueenElizabeth «στολίστηκε» την Τετάρτη το λιμάνι του Βόλου για δεύτερη φορά φέτος εντυπωσιάζοντας τους κατοίκους και τους τουρίστες του Βόλου με το υπέρογκο μέγεθός του.

Το σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο απολαμβάνει φέτος τα νερά της Μεσογείου συμπεριλαμβάνοντας και ελληνικούς προορισμούς, όπως το Βόλο, τον Πειραιά και τη Μύκονο.

Το μήκους 294 μέτρων και πλάτους 32,3 μέτρων πλοίο ναυπηγήθηκε το 2010 για λογαριασμό της εταιρίας Cunard με κόστος που άγγιξε τα 560 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και στην πρύμνη του έχει αναρτημένη τη σημαία των Βερμούδων Νήσων. Το QueenElizabeth είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο της εταιρίας και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.100 επιβάτες και περίπου 1.000 άτομα πλήρωμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το μπουκάλι της σαμπάνιας στην πλώρη του πλοίου που φέρει το όνομά της σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας στις 11 Οκτωβρίου του 2010 ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου, αναχώρησε για το παρθενικό του ταξίδι που είχε προορισμό τις Κανάριες Νήσους.

Ως προς τον εξωτερικό του σχεδιασμό, το QueenElizabeth είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το «αδελφό» του, το QueenVictoria. Στο εσωτερικό του, επίσης, παρ’ όλο που μοιάζει με το QueenVictoria, το ντεκόρ του είναι πολύ διαφορετικό, καθώς το πρώτο αποτελεί έναν «φόρο τιμής» στα δύο προηγούμενα υπερωκεάνια QueenElizabeth της ίδια εταιρίας, ενώ θυμίζει και τη δεκαετία του 1930. Ενδεικτικό είναι το BritanniaClubστο κεντρικό εστιατόριο, όπου οι επιβάτες της θέσης Britannia μπορούν να απολαύσουν το γεύμα σε πριβέ χώρους.

Εχει 16 καταστρώματα, πισίνες, 7 εστιατόρια, βασιλικό θέατρο, καζίνο, ενώ η χλιδή του φτάνει σε σημείο που δίνει στον επιβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει μέχρι και το μαξιλάρι που θα κοιμηθεί ανάμεσα σε 9 διαφορετικούς τύπους.

Ενας ο τυχερός

Στο Βόλο, ένας δεκαεπτάχρονος ήταν ο τυχερός που του δόθηκε η ευκαιρία να μπει και να περιηγηθεί στους χώρους του πλοίου.

Ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, Ραφαήλ Γερογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί το τμήμα Πλοιάρχων, μπήκε στο εσωτερικό του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου και ξεναγήθηκε στα περισσότερα καταστρώματα ως ανταμοιβή από τους αξιωματικούς του πλοίου για την εθελοντική του προσφορά, που βοηθούσε εθελοντικά στην πληροφόρηση των επιβατών στο κιόσκι που είχε στηθεί στην παραλία μπροστά από την Αργώ.

«Το Queen Elizabeth είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πολυτελέστερα πλοία στον κόσμο και είναι μια υπέροχη εμπειρία και για όποιον ταξιδεύει με αυτό. Επισκέφθηκα 4 από τα 16 καταστρώματα, το θέατρο και μία πισίνα, όπως, επίσης, καφετέριες, εστιατόρια και βιβλιοθήκη. Η υπεύθυνη του πληρώματος και ένας αξιωματικός μου έδωσαν κάποιες οδηγίες σχετικά με το πλοίο όσο και για το επάγγελμα που θα ακολουθήσω και συμβουλές που θα μου φανούν χρήσιμες εν ώρα εργασίας, επηρεάζοντας θετικά την απόφαση για το επαγγελματικό μου μέλλον» ανέφερε ο Ραφαήλ μετά την επίσκεψή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου