ΤΟΠΙΚΑ

Λένα Διβάνη: Βολιώτισσα πρέσβειρα τουρισμού

λένα-διβάνη-βολιώτισσα-πρέσβειρα-του-15986

Η Λένα Διβάνη εμφανίζεται σε βίντεο της on line πλατφόρμας «Greece From Home», που δημιούργησε το υπουργείο Τουρισμού

Εξέχουσα προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία η Βολιώτισσα Λένα Διβάνη, συμμετέχει ως πρέσβειρα τουρισμού στην on line πλατφόρμα «Greece From Home», με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η διακεκριμένη καθηγήτρια Ιστορίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας κάνει για μια ακόμη φορά περήφανους τους Βολιώτες και τους απανταχού της Γης Ελληνες με τη συμμετοχή της σε κορυφαία πρωτοβουλία, που υλοποιείται σε εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αμεση, αυθόρμητη και ενθουσιώδης η ανταπόκρισή της στην καθ’ όλα τιμητική πρόσκληση για προβολή της φωτεινής της προσωπικότητας και καθημερινότητας στην on line πλατφόρμα «Greece From Home», που δημιούργησαν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece, με την υποστήριξη της Google, προβάλλοντας την Ελλάδα στην περίοδο της πανδημίας.

Αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση που της έγινε το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της εξαδέλφης της και χωρίς δεύτερη σκέψη δημιούργησε το βίντεο που ανέβηκε την επομένη στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οι εικόνες, που κατέγραψε η Λένα Διβάνη, προέρχονται από το υπέροχο πέτρινο σπίτι της εξαδέλφης της, που ασχολείται με την υφαντική, στο Λαύριο, με το βίντεο να αποτυπώνει τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, φωτεινά χαμόγελα και δημιουργικές στιγμές. Η Λένα Διβάνη ξεναγεί τους διαδικτυακούς θεατές στο εσωτερικό του σπιτιού και τους συστήνει την ξαδέλφη της Λένα, η οποία περνά δημιουργικές ώρες στον αργαλειό. Δείχνει στην κάμερα το σημείο όπου κάθεται και γράφει στο λάπτοπ, τον χαριτωμένο σκύλο, ο οποίος της κάνει παρέα και τον κήπο του σπιτιού.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εμβληματική Βολιώτισσα, η οποία υπογράμμισε ότι: «Το θεωρώ αυτονόητο ο καθένας μας να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξουμε την Ελλάδα, που βασίζεται στον τουρισμό», διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι στην ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν ανέβει βίντεο με τις καθημερινές στιγμές και άλλων προσωπικοτήτων της χώρας.

Παράλληλα, τα βιβλία της, που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, «ταξιδεύουν» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πρεσβευτές λόγου και πολιτισμού, υπογραμμίζοντας με τη λογοτεχνική δεινότητα της συγγραφέως τη διεθνή απήχηση της πνευματικής Ελλάδας, που διαθέτει λαμπρούς εκπροσώπους.

Εθελοντική προσφορά

Πολυπράγμων, πολυτάλαντη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη η Λένα Διβάνη βρίσκεται στην Αμοργό μαζί με τα μέλη της ορειβατικής ομάδας στην οποία ανήκει, προκειμένου να καθαρίσουν τα μονοπάτια της Αμοργού.

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εθελοντική δραστηριότητα καθαρισμού των μονοπατιών. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι τμήμα της προσπάθειας ανάδειξης του τουριστικού προφίλ της χώρας, γιατί πάρα πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό βαδίζουν στα μονοπάτια των νησιών» υπογραμμίζει, για να προσθέσει «είναι εντυπωσιακή η εικόνα των μονοπατιών στο εξωτερικό, οπότε πρέπει κι εμείς να εμφανίσουμε κάτι ωραίο ως χώρα».

Βιώνει με έκδηλο ενθουσιασμό την εθελοντική δράση στην Αμοργό, επισημαίνοντας ότι «νιώθω υπέροχα, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ και πάλι κοντά στη φύση μετά την περίοδο της καραντίνας. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι στη φύση, σε αυτό το υπέροχο νησί, όπου θα μιλήσω για την ταινία το «Βαθύ μπλε» και το «Dolphin man» το ντοκιμαντέρ για τον Ζακ Μαγιόλ που γυρίστηκε στην Αμοργό. Θα είναι απόλαυση».

Κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο η περίοδος της πανδημίας, με τη Βολιώτισσα πρέσβειρα του τουρισμού να υπογραμμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διατήρηση της καλής εικόνας της χώρας ως ασφαλούς προορισμού, συμβάλλοντας ο καθένας από την πλευρά του στην τόνωση του τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου