ΤΟΠΙΚΑ

Πληθαίνουν τα αδέσποτα λόγω της οικονομικής κρίσης!

πληθαίνουν-τα-αδέσποτα-λόγω-της-οικον-15915

Ολο και περισσότεροι ιδιώτες εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φροντίδα τους. Ηταν στραβό το κλήμα, το ’φαγε κι ο γάιδαρος… Κάπως έτσι περιγράφει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» το πλήγμα που έχει δεχθεί ο αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων στους δρόμους από την οικονομική κρίση.

Παρότι ο Δήμος Βόλου υλοποιεί προγράμματα περισυλλογής και στείρωσης αδέσποτων, ο αριθμός των αδέσποτων φαίνεται ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σκυλιά κάθε ηλικίας και κάθε ράτσας εντοπίζονται παρατημένα σε πάρκα και δρόμους της πόλης, εγκαταλελειμμένα από τα αφεντικά που προφανώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φροντίδα τους.

Η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα αδέσποτα δεν γεννήθηκαν αδέσποτα αλλά εμείς τα δημιουργήσαμε από έλλειψη σεβασμού και ανευθυνότητα.

Χαρακτηριστικά η ίδια τονίζει : «Για σκεφτείτε, το παιδί σας, τον παππού σας θα τον εγκαταλείπατε γιατί δεν έχετε να φάτε; Όχι βέβαια, θα βρίσκατε τρόπο να μοιραστείτε έστω και το ελάχιστο με αυτούς. Θα τους αφήνατε στο κρύο η στην ζέστη χωρίς νερό χωρίς σπίτι; Δεν υπάρχουν λοιπόν δικαιολογίες για το πώς δημιουργήθηκαν τα αδέσποτα. Άρα, κάτι πρέπει να αλλάξει, και αυτό το κάτι δεν είναι να φωνάζουμε, είναι όμως να αλλάξουμε την νοοτροπία του νεοέλληνα να μην παρατάει το σκυλί του που πήρε από μικρό, να το φροντίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του ζώου και όχι τις δικές του, να το στειρώνει για να μην πετάει μετά τα κουτάβια, για να το σέβεται και να το αγάπα», τονίζει η κ. Τσιρογιάννη.

«Η έκκλησή μας», λέει η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, «σ’ αυτή την περίοδο που τα φιλοζωικά σωματεία δεν διαθέτουν πλέον πόρους, αφορά όλους εκείνους που για καιρό είχαν ένα σκύλο ή μια γάτα και τώρα σκέφτονται ότι η λύση για το πορτοφόλι τους είναι η εγκατάλειψη του κατοικίδιού τους. Αν δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν την τροφή του, είναι προτιμότερο να αναζητήσουν γι’ αυτό μια νέα στέγη σε κάποιο φίλο ή γνωστό. Ζούμε σε περίοδο κρίσης, όχι απονιάς», καταλήγει η ίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου