ΤΟΠΙΚΑ

Στρατηγόπουλος: «Αναγκαία η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου»

στρατηγόπουλος-αναγκαία-η-συντήρησ-158516

Αναγκαία χαρακτηρίζει τη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, Χρήστος Στρατηγόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου μέσω ΕΣΠΑ.

Η σχετική δήλωση του κ. Στρατηγόπουλου αναφέρει:
«Το ζήτημα της λειτουργικής συντήρησης του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου Βόλου πρέπει να είναι κοινός τόπος για όλους όσοι συλλειτουργούν εντός αυτού, αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την αξιοπρεπή λειτουργία απονομής της Δικαιοσύνης στην πόλη μας.

Διαχρονικές καχυποψίες και αβάσιμες συσχετίσεις της αναγκαιότητας λειτουργικής συντήρησης του υπάρχοντος, με το ζήτημα της προοπτικής επιδίωξης δημιουργίας νέου Δικαστικού Μεγάρου, έχουν στερήσει από το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Βόλου την στοιχειώδη ασφαλή λειτουργικότητα και έχουν οδηγήσει, σταδιακά, στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση της υποδομής του, με προφανή αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων συλλειτουργών, αλλά και σε ευθεία προσβολή του υψηλού κύρους και συμβολισμού της Δικαιοσύνης.

Ως Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχουμε ταχθεί, σταθερά και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, υπέρ της γενναίας λειτουργικής συντήρησης του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου, επιλογή απολύτως διακριτή και ανεξάρτητη από τις εξελίξεις στο ζήτημα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες επιλογές της Πολιτείας.

Πραγματικές ευκαιρίες λειτουργικής συντήρησης και ταυτόχρονα αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου – όπως, ενδεικτικά και μόνο, αυτή της ένταξης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του λήγοντος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας- δεν πρέπει να χαθούν ξανά, λόγω ολιγωρίας και ιδεοληψιών.

Μέχρι τότε, οι (ήδη εκδηλωθείσες, αλλά και επικείμενες) καταστροφές εξαιτίας φυσικών φαινομένων, απλά θα υπενθυμίζουν τις ευθύνες όλων μας –πρώτιστα βέβαια της Πολιτείας – για την απαθή στάση με την οποία συνολικά αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία ένα από τα τελευταία κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα υψηλού λειτουργηματικού συμβολισμού στην πόλη μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου