ΤΟΠΙΚΑ

«Εχουν ανάγκη επικοινωνίας οι Βολιώτες»

εχουν-ανάγκη-επικοινωνίας-οι-βολιώτ-158499

Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της τοπικής Εκκλησίας Νίκος Βαραλής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την τηλεφωνική γραμμή, που λειτουργεί

Παράθυρο επικοινωνίας σε δύσκολη περίοδο άνοιξε η Μητρόπολη Δημητριάδος, εγκαινιάζοντας νέα γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κοινό, μοναχικά άτομα και όσους νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν την αγωνία ή τον προβληματισμό τους για ζητήματα που τους απασχολούν. Η νέα τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος Ορθόδοξη Μαρτυρία 2421093581, που άρχισε να λειτουργεί πριν από τρεις μέρες και αφουγκράζεται τα αιτήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, που ζει με την ανησυχία του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η καινούργια δράση, που εγκαινιάστηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, δίνει το βήμα σε όποιον επιθυμεί να εκφράσει ζητήματα που τον απασχολούν και θα πλαισιωθεί από εθελοντές, για να υποστηριχθεί η 24ωρη διάρκεια λειτουργίας, που είναι το ζητούμενο.

Αποδέκτης των αιτημάτων και της αγωνίας του κόσμου είναι ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το πρώτο στοιχείο που διακρίνει είναι η ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία.

Η πανδημία και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, έχουν διαφοροποιήσει την καθημερινότητα της πόλης και των Βολιωτών, οι οποίοι «με αφορμή ένα ερώτημα που διατυπώνουν, εκφράζουν την ανάγκη να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, γιατί παραμένουν στο σπίτι, λόγω ειδικών συνθηκών. Κατά συνέπεια δημιουργείται μια συζήτηση ουσιαστικά», ανέφερε ο κ. Βαραλής.

Στην πορεία των ημερών αυξάνονται σταδιακά τα τηλεφωνήματα, που περιστρέφονται κατά κύριο λόγο σε τρέχοντα ζητήματα, με μοναχικά άτομα μεγάλης ηλικίας να ζητούν την συνδρομή εθελοντών, προκειμένου να εφοδιάζονται με τα αναγκαία για την καθημερινότητά τους και κυρίως φάρμακα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις προέρχονται από τον Βόλο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της Ελλάδας κι όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «διακρίνω στον φόβο σε άτομα που επικοινωνούν από την Αθήνα. Σε τοπικό επίπεδο είναι ακόμη πιο ήρεμη η κατάσταση».

«Συνεργαζόμαστε με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και είμαστε ήδη σε επικοινωνία και με άλλες εθελοντικές ομάδες, για να καλύπτονται οι ανάγκες του κόσμου» είπε ο διευθυντής της Ορθόδοξης Μαρτυρίας, προτρέποντας όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά να μη διστάσουν να το πράξουν.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων παραμένει στις επάλξεις, με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Ηλιόπουλο να υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου και άλλους φορείς, για να συνδράμουμε όπου υπάρχει ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου