ΤΟΠΙΚΑ

«Χωρίς μάσκα κανείς στον ναό» – Άστραψε & βρόντηξε ο π. Επιφάνιος Οικονόμου

χωρίς-μάσκα-κανείς-στον-ναό-άστραψ-157577

Υποχρέωση των εφημέριων και των εκκλησιαστικών συμβουλίων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Επισκόπου

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, όταν εμβρόντητος διαπίστωσε ότι το μισό εκκλησίασμα δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βελεστίνο, όπου παρευρέθηκε λόγω της θρησκευτικής πανήγυρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης ζήτησε από τους επιτρόπους να κάνουν σύσταση στους πιστούς να φορέσουν μάσκες. Υπενθύμισε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο οφείλουν να τηρούν όλοι οι πολίτες και παρέπεμψε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική για όλους, χωρίς καμία διάκριση.

Η ενόχλησή του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος άλλωστε σε όλους τους τόνους ζητεί πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων αφενός, αφετέρου έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Η σύσταση έγινε αποδεκτή από τους περισσότερους. Η πλειονότητα του εκκλησιάσματος συμμορφώθηκε στην υπόδειξη. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να εξέλθουν εκτός του ναού για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται απαρέγκλιτα στους Ναούς και τη σχετική εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος να έχει κοινοποιηθεί παντού, ο π. Επιφάνιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να υπενθυμίσει την υποχρεωτικότητα της μάσκας μέσα στους Ναούς για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας.

«Είναι υποχρέωση των εφημέριων και των εκκλησιαστικών συμβουλίων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Επισκόπου» τόνισε. Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει οι πάντες «να κάνουν υπακοή στην Εκκλησία και να ακολουθούν τις υποδείξεις του Επισκόπου και της Ιεράς Συνόδου».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου