ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνουν τα κλειδιά των σπιτιών τους

παίρνουν-τα-κλειδιά-των-σπιτιών-τους-156598

Οι δικαιούχοι του «Στέγαση και Επανένταξη»

Ζήτημα ωρών είναι πλέον η παράδοση των κλειδιών των διαμερισμάτων σε 12 από το σύνολο των 25 αστέγων – δικαιούχων του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης, Αρη Σαββάκη, στα διαμερίσματα που διαθέτουν προς ενοικίαση ιδιοκτήτες δεν χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες μπορούν να παραδοθούν τα κλειδιά στις πρώτες τέσσερις οικογένειες για να μπουν μέσα.

Παράλληλα, προφορική έγκριση -μέχρι να καθαρογραφτεί η απόφαση- έχει δοθεί και από το Συμβούλιο Κληροδοτημάτων που εδρεύει στη Λάρισα, για τη χρησιμοποίηση οκτώ διαμερισμάτων – κληροδοτημάτων στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί ισάριθμες οικογένειες, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Οπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» εντάχθηκαν 25 άστεγοι του Βόλου με τις οικογένειές τους. Το χρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα προβλέπει εξασφάλιση στέγης, τροφίμων, αλλά και των λειτουργικών εξόδων μιας οικογένειας για ένα χρόνο και ταυτόχρονα την επανένταξη του 30% των δικαιούχων στην αγορά εργασίας. Για την εξασφάλιση της στέγασης των δικαιούχων, ο Δήμος Βόλου είχε απευθύνει πρόσκληση σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, προκειμένου να τα διαθέσουν προς ενοικίαση για ένα έτος, με το κόστος των ενοικίων να καλύπτεται από το πρόγραμμα. Ωστόσο, βρέθηκαν μόλις τέσσερα διαμερίσματα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους ζητήθηκε να αναζητήσουν και οι ίδιοι σπίτια τα οποία θα νοικιάσει για λογαριασμό τους ο Δήμος Βόλου για ένα χρόνο. «Αγκάθι» στην εξεύρεση διαμερισμάτων αποτελεί η δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων το πρόγραμμα, μολονότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου