ΤΟΠΙΚΑ

Σε σημείο μηδέν το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ

σε-σημείο-μηδέν-το-κέντρο-διημέρευσης-153472

Εντολή ανανέωσης συμβάσεων αλλά χωρίς πηγή χρηματοδότησης – Επιστολή διαμαρτυρίας από την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη

Νέο… μπλόκο στη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες που εξυπηρετεί περίπου 35 άτομα στο δήμο Βόλου.

Στην πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων των τριών ατόμων προσωπικού αναδρομικά από 1/1/ 2016, δεν αναφέρεται πηγή χρηματοδότησης με αποτέλεσμα η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου να μην μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις.

«Βρισκόμαστε ξανά σε σημείο μηδέν», ανέφερε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη. Η δομή είναι ουσιαστικά στον αέρα από την Πρωτοχρονιά, οπότε και έληξαν οι συμβάσεις των τριών εργαζομένων. Η δομή που εξαιρέθηκε από την αρχική πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού, λειτουργεί με εργαζόμενους της ΚΕΚΠΑ από άλλες υπηρεσίες που υπερβάλλουν εαυτόν για να συνεχίσουν να απασχολούνται δημιουργικά στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, άτομα με αναπηρίες.

Χθες, η κ. Μορφογιάννη, απέστειλε νέα επιστολή διαμαρτυρίας:

Με βάση ωστόσο την ανωτέρω τροπολογία αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα: Η απουσία αναφοράς στην πηγή χρηματοδότησης (από εθνικούς πόρους ή άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο) δημιουργεί ένα εξαιρετικό πρόβλημα καθώς ελλείψει χρηματοδοτικού εργαλείου δεν είναι δυνατό ως φορέας της ΤΑ να οδηγηθούμε σε ανανεώσεις των συμβάσεων εφόσον η ΠΥΣ εγκρίνει ανανεώσεις συμβάσεων ή προσλήψεις μόνο αν υπάρχει εγκεκριμένο και ενεργό χρηματοδοτικό εργαλείο – πρόγραμμα. Ως εκ τούτου η μη αναφορά του χρηματοδοτικού εργαλείου οδηγεί τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των ΟΤΑ που απασχολούν προσωπικό σε ΚΕΔΗΦ στον ίδιο παρανομαστή που βρισκόμαστε και σήμερα, δηλαδή στη μη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων οι οποίες ρητώς αναφέρουν ότι ανανεώνονται μόνο αν υπάρχει συνέχιση του προγράμματος και του χρηματοδοτικού εργαλείου.

Ακόμη και αν ο φορέας δύναται να καλύπτει το κόστος μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών από ίδιους πόρους αδυνατεί να κρατήσει το προσωπικό εφόσον οι συμβάσεις ανανεώνονται με τη συνέχιση του εκάστοτε προγράμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που καθορίζουν τις ανανεώσεις των συμβάσεων από την ΠΥΣ. Ως εκ τούτου η χρηματοδότηση είναι απαραίτητο να ακολουθήσει τις υπόλοιπες κατηγορίες Κέντρων οι οποίες περιλήφθηκαν εξ αρχής στην ΠΝΠ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου