ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι τρεις ακόμη για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ

ελεύθεροι-τρεις-ακόμη-για-τα-επεισόδι-150744

Τρεις ακόμη νέοι άνδρες πέρασαν χθες το κατώφλι του ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ, στις 13 Ιουνίου 2020, όταν διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών πήρε έκταση αιματηρού επεισοδίου με θύματα αστυνομικούς.

Τότε ομάδα διαδηλωτών είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονταν μπροστά στην πύλη της ΑΓΕΤ και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη, του β’ υποδιευθυντή Γιώργου Ντιζέ κι ενός ακόμη αστυνομικού.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται τα ονόματα περισσοτέρων των 20 διαδηλωτών. Χθες κλήθηκαν σε απολογία τρία ακόμη άτομα. Πρόκειται για δύο νέους άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και οπλοφορία, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ένας τρίτος κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών (αυτοσχέδιας μολότοφ) και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού. Στον συγκεκριμένο επιβλήθηκε μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά κάθε 15 ημέρες.

Οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην πορεία, αρνήθηκαν όμως κάθε εμπλοκή τους με τα επεισόδια. Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου