ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με τον Δικηγορικό Σύλλογο

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-τον-δικηγ-150673

Με αφορμή τη σύσταση του νέου Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και την επανεκλογή του προέδρου Χρ. Στρατηγόπουλου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση για τα τρέχοντα ζητήματα του Συλλόγου και τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος και ο α’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Διαμαντής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το επίκαιρο θέμα της αναδιάρθρωσης των Διοικητικών Πρωτοδικείων, για το οποίο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Τη συζήτηση επίσης απασχόλησε το ζήτημα της συντήρησης και ανακαίνισης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου, με τον βουλευτή να αναφέρει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε εγκριθεί σχετική μελέτη για την ανακαίνιση και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία καθημερινά.

«Η αδικαιολόγητη η καθυστέρηση την κυβέρνησης να υλοποιήσει δρομολογημένες αποφάσεις και έργα δυσχεραίνει δυσανάλογα την καθημερινότητα υπαλλήλων και επισκεπτών του δικαστικού μεγάρου», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισημαίνοντας ότι η άμεση εξεύρεση κονδυλίων για αναβάθμιση και συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου με στόχο την καλύτερη δυνατή υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων είναι αναγκαία, μέχρι να βρεθεί βιώσιμη λύση στο διαχρονικό αίτημα για μεταφορά του Μεγάρου σε καταλληλότερο χώρο.

«Η μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου σε ένα χώρο που θα είναι και αντίστοιχος με το συμβολισμό και όλα όσα πρεσβεύει η Δικαιοσύνη για τους πολίτες της Μαγνησίας θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί» συνέχισε ο βουλευτής, με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν ότι «η έλλειψη ουσιώδους συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων κεντρικών και τοπικών φορέων και η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, στερούν από τον κόσμο του Βόλου ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο, ανάλογο με τις ανάγκες και την ιστορία της πόλης», όπως τονίζεται από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με τη σειρά του επεσήμανε ότι έχει ανοίξει ένας προσχηματικός και χωρίς καμία νομιμοποίηση διάλογος για αναδιάρθρωση της διοικητικής δικαιοσύνης στη χώρα, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου είναι πλήρως λειτουργικό, με πληθώρα υποθέσεων, επαρκή στελέχωση και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου