ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για πρόσληψη 49 δόκιμων Λιμενοφυλάκων

διαγωνισμός-για-πρόσληψη-49-δόκιμων-λιμ-150336

Προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα 49 δόκιμων Λιμενοφυλάκων προχωράει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 20 Ιανουαρίου 2016 έως 17 Φεβρουαρίου 2016.

Τριάντα έξι (36) θέσεις, αφορούν κατόχους Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ ΚΥΚΛΟΥ (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού αντίστοιχα.

Οι εννέα θέσεις αντίστοιχα στην Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) με Απολυτήριο Τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20-01-2016 έως και τις 17-02-2016. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ».

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας. Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση. Η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος (www.hcg.gr) καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (www.diavgeia.gov.gr).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου