ΤΟΠΙΚΑ

Η εκ περιτροπής… φέρνει κινητοποιήσεις στον ΙΜΑΝΤΑ

η-εκ-περιτροπής-φέρνει-κινητοποιήσε-149407

Εξουσιοδότηση έλαβε το σωματείο σε έκτακτη συνέλευση παρουσία του γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, η εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά την πρόταση που έκανε πριν από ένα περίπου μήνα για εκ περιτροπής εργασία από 1ης του Σεπτέμβρη επικαλούμενη μείωση παραγγελιών. Οι εργαζόμενοι ωστόσο «θωρακίζονται» μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και χθες αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση εάν και εφόσον η εταιρεία επιμείνει στην πρότασή της.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις χημικές βιομηχανίες Μ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ο γ.γ. Δημ. Βασιλείου και ο οργανωτικός γραμματέας Βαγγ. Χαντζιάρας ενώ από το ΠΑΜΕ συμμετείχε ο Κων. Στεργίου που εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων και επέκριναν την εταιρεία που επιχειρεί με άλλοθι την κρίση να μετακυλήσει το κόστος αποκλειστικά στο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ψήφισαν και παρείχαν εν λευκώ εξουσιοδότηση στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε πρόγραμμα δράσης κατά της εκ περιτροπής εργασία και σε αγωγές εφόσον κριθεί απαραίτητο για να σταματήσει κάθε διαδικασία.

Στη συνέλευση περισσότεροι από 220 εργαζόμενοι (από το σύνολο των 260 που απασχολούνται στο εργοστάσιο), που με ψήφους 170, έναντι 24, εξουσιοδότησαν τη Διοίκηση του Σωματείου να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να μην εφαρμοστεί η πρόταση της εταιρίας για εκ περιτροπής εργασία από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, με επιχείρημα τη μείωση των παραγγελιών και της παραγωγικής δραστηριότητας. Η εκ περιτροπής εργασία θα είναι πέντε μέρες το μήνα, γεγονός που σημαίνει μείον ένας μισθός για τους εργαζόμενους για το χρονικό διάστημα που θα εφαρμοστεί.

Ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Μπουρούς, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι μία «γροθιά» και δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρείας και κάλεσε τον ΙΜΑΝΤΑ να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένου μέτρου που θα προκαλέσει ανοιχτή σύγκρουση με το προσωπικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου