ΤΟΠΙΚΑ

Είδε τη λατέρνα του να πέφτει στη θάλασσα, στην παραλία του Βόλου

είδε-τη-λατέρνα-του-να-πέφτει-στη-θάλασ-147439

Εχασε χρόνια από τη ζωή του, ένας ηλικιωμένος οργανοπαίχτης στον Βόλο, όταν στην προσπάθειά του να ξαποστάσει σε παγκάκι της παραλίας, είδε τη λατέρνα του να φεύγει και να καταλήγει μέσα στα νερά της θάλασσας, στο λιμάνι.

Μία μικρή κλίση ήταν αρκετή, ώστε να κατρακυλήσει προς τον βυθό. Δεν πρόλαβε να συγκρατήσει την πορεία της στολισμένης λατέρνας του, με την οποία περιδιαβαίνει την παραλία του Βόλου, σκορπώντας μελωδίες, κρατώντας ζωντανές ακόμη εικόνες του μακρινού παρελθόντος.

Σάστισε με τη «βουτιά» της λατέρνας του. Το ίδιο και περιστατικοί, εκείνη τη στιγμή, από το σημείο. Είδαν το σκηνικό και κόμπιασαν από τις εκφράσεις λύπης και απόγνωσης στο πρόσωπο του οργανοπαίχτη.

Εσπευσαν, όμως, άμεσα να βοηθήσουν και ανέσυραν τη λατέρνα. Βρεγμένη, όπως ήταν, ο ηλικιωμένος με έκδηλη την αγωνία την κοίταξε προσεκτικά, ελπίζοντας ότι δεν θα υποστεί μεγάλη ζημιά και δεν θα τον εγκαταλείψει.

Το σκηνικό δημοσιοποίησε, αναρτώντας φωτογραφίες στη σελίδα του στο fb, ένας από τους ανθρώπους που έσπευσε σε βοήθεια.

«Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία η διάσωση από πτώση στην θάλασσα μιας από τις ελάχιστες λατέρνες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, ένα παραδοσιακό είδος μουσικής που αγωνίζεται να επιβιώσει μαζί με τους συμπαθείς νοσταλγικούς οργανοπαίκτες…», περιέγραψε ο κ. Αδάμ Σκούφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου