ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με όρους 30χρονος για τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ

ελεύθερος-με-όρους-30χρονος-για-τα-επεισ-147430

Δύο νέες απολογίες χθες στον ανακριτή Βόλου

Συνεχίστηκαν χθες οι απολογίες για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ τον Ιούνιο του 2020 στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων στον Δήμο Βόλου.

Στα έκτροπα τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης.

Με την ταυτοποίηση των δραστών, που έγινε βάσει βίντεο και φωτογραφιών, η Αστυνομία είχε οδηγηθεί σε συνολικά 14 άτομα και πλέον οι κατηγορούμενοι καλούνται από τον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Χθες απολογήθηκαν δύο άτομα, Βολιώτες 30 και 25 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φέρεται να ήταν κοντά στους αστυνομικούς, όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια. Ωστόσο αρνείται ότι πήρε μέρος υποστηρίζοντας ότι ενεπλάκη μόνο σε φραστικό επεισόδιο.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνείται επίσης τις κατηγορίες. Λέει ότι συμμετείχε στην κινητοποίηση, αλλά δεν είχε καμία εμπλοκή στα έκτροπα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Επισημαίνεται ότι κατά των κατηγορούμενων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου