ΤΟΠΙΚΑ

Στη δικαιοσύνη ο Δήμος Ν. Πηλίου

στη-δικαιοσύνη-ο-δήμος-ν-πηλίου-14713

Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και παράστασης πολιτικής αγωγής, κατά των υπευθύνων της πρώην Αναπτυξιακής Επιχείρησης του πρώην Δήμου Αργαλαστής αποφάσισε στην προχθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην Δημάρχου Αργαλαστής, του πρώην προέδρου της Αναπτυξιακής Επιχείρησης αλλά και του συνεργάτη- λογιστή, αφού αυτή την στιγμή η Αναπτυξιακή Επιχείρηση βρίσκεται υπό εκκαθάριση και δεν μπορούν να βρεθούν τα απολογιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Κωνσταντίνος Παπαμαρκάκης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ζητά τα απολογιστικά στοιχεία τα οποία «αγνοούνται».

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου όσοι συμμετείχαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Αργαλαστής, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον ευθύνες για την μη εύρεση των απολογιστικών στοιχείων της Αναπτυξιακής Επιχείρησης.

Ωστόσο για να γίνει εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του πρώην Δήμου Αργαλαστής πρέπει να κατατεθούν στη Διοικητική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας όλα τα απολογιστικά στοιχεία λειτουργίας της επιχείρησης. Εάν αυτό δεν γίνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει από σχετικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το ποσό των 50.000 ευρώ, γι’ αυτό και αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου εκτός από τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Φορτούνα, απουσίαζαν επίσης τόσο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σταμάτης Βακούλας όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Αρέθας.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ εξάλλου ομόφωνα αποφασίστηκε η αποδοχή της επικαιροποιημένης μελέτης για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής» προϋπολογισμού 690.700,00 ευρώ- τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης όπως επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα και η πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση έργου για το πρόγραμμα CHARTS.

Τέλος, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την ένταξη των Μηλεών στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, για την καταστροφή από τα Γερμανικά στρατεύματα στις 4 Οκτωβρίου 1943.

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου