ΤΟΠΙΚΑ

Προβολή της Μαγνησίας σε έκθεση στη Σερβία

προβολή-της-μαγνησίας-σε-έκθεση-στη-σε-14701

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Tourism” που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, όπως αυτό σχεδιάστηκε από την αρμόδια Επιτροπή και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου ενισχύθηκε η προσπάθεια προβολής της περιοχής σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, μετά και από τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα της πενθήμερης Διορθόδοξης συνάντησης για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον Αύγουστο του 2012, η οποία είχε συνδιοργανωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου με την συμμετοχή μελών Ορθόδοξων Αντιπροσωπειών από τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μόσχα και την Κύπρο.

Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χριστόφορο Καπαρουνάκη. Η κ.Κεφαλογιάννη συνομίλησε με επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι πλαισίωναν το περίπτερο, αλλά και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ.Σ.Μπαρτζιώκα, η οποία την ενημέρωσε σχετικά με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε θέματα τουριστικής προβολής, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού του Σαββατοκύριακου, την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου, η κ.Μπαρτζιώκα παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην εύκολη οδική πρόσβαση, τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και τον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μοναστήρια και τα εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, όπως επίσης στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλώντας τους Σέρβους να επισκεφθούν το Βόλο και το Πήλιο για να γνωρίσουν από κοντά τον σημαντικό αυτό πλούτο.

Ανοιγμα της Σκοπέλου στην αγορά της Σερβίας

Η ενδυνάμωση των τουριστικών δεσμών της Σκοπέλου με τη Σέρβικη αγορά τέθηκαν στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης International Fair of Tourism που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βελιγράδι και σημείωσε επιτυχία.

Εξαιρετικά θετικές εξελίξεις διαγράφονται στον ορίζοντα μετά από την δυναμική παρουσία του νησιού στην παραπάνω έκθεση. Μετά από επαφές που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, φέτος πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, δηλαδή η σύναψη συνεργασίας με κεντρικό κατάστημα της EUROBANK Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα τη διανομή δεκάδων εκπτωτικών καρτών (Let’s Go to Skopelos 2013) σε συνδυασμό με την προσφορά μιας πιστωτικής κάρτας της τράπεζας, η οποία δίνει στον κάτοχό της την ευκαιρία να αποπληρώσει με δόσεις τις διακοπές του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου