ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου με το Σωματείο «Ιππόκαμπος»

τηλεδιάσκεψη-αλ-μεϊκόπουλου-με-το-σωμ-145787

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση της συνταγογράφησης ανασφάλιστων από ιδιώτες ιατρούς και για διακοπή της καταβολής της αναπηρικής σύνταξης των πολιτών μέχρι την επαναξιολόγηση της αναπηρίας του από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ, δείχνουν πόσο μακριά βρίσκεται η ΝΔ από τις κοινωνική πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί, ειδικά για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Σωματείου ο πρόεδρος Πέτρος Μπέλλος και η γεν. γραμματέας Κερασία Ζορμπά, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Κωστής Παπαδόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Ζήτημα διακοπής αναπηρικών συντάξεων

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου επιβεβαίωσαν στον βουλευτή ότι υφίσταται ζήτημα διακοπής καταβολής αναπηρικών συντάξεων δικαιούχων, μέχρι την επαναξιολόγηση της αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ. «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκε η αυτόματη παράταση έξι μηνών για συντάξεις αναπηρίας μέχρι την επαναπιστοποίηση από ΚΕΠΑ», τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, αναφέροντας πως η μη παράταση καταβολής της σύνταξης αναπηρίας σημαίνει πρακτικά ότι οι πολλοί συμπολίτες θα χάσουν για μήνες τη μοναδική πηγή εισοδήματος τους.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου τόνισαν στη συνέχεια ότι η πανδημία έχει δυσκολέψει αισθητά την καθημερινότητά τους φθάνοντας συχνά στον πλήρη αποκλεισμό των αναπήρων από την κοινωνική ζωή. Ταυτόχρονα, έχει σταματήσει κάθε συζήτηση για παρεμβάσεις που αποτελούν μείζονα ζητήματα για την κοινωνική ομάδα των αναπήρων, όπως η προσβασιμότητα.

“Στον Βόλο τα πράγματα έμειναν πίσω”

Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» σημείωσε ότι υπάρχουν παραδείγματα πόλεων πανελλαδικά που έβαλαν την προσβασιμότητα των κινητικά αναπήρων ως προτεραιότητα, εντούτοις στον Βόλο τα πράγματα έχουν μείνει «πίσω» στο κομμάτι αυτό. Παρότι ως Σωματείο έχουν πολλάκις καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για παρεμβάσεις και βελτίωση των υποδομών της πόλης προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας και τις ισότιμης μεταχείρισης των κινητικά αναπήρων, αυτές δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί υπόψη ούτε κεντρικά ούτε τοπικά από τους αρμόδιους φορείς.

«Υπάρχει πολύ συχνά η τάση το κρίσιμο ζήτημα της αναπηρίας να αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς παράγοντες κεντρικά και τοπικά με ευχολόγια αντί για πράξεις. Ωστόσο, οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην ευαίσθητη ομάδα των κινητικά αναπήρων ζητούν και δικαιούνται αυτονομία ισοτιμία και αξιοπρέπεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να αναδεικνύει με κάθε μέσο κοινοβουλευτικά τα μείζονα ζητήματα της κοινότητας των αναπήρων μέχρι την επίλυσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου