ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητική λειτουργία στην Τσαγκαράδα

μαθητική-λειτουργία-στην-τσαγκαράδα-1464

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε θεία λειτουργία για τους μαθητές και τους καθηγητές τους

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσαγκαράδας συναντήθηκε χθές, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχου κ. Αδάμου Μουζουρή.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, κατά την οποία ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ανέλυε στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, ως έργο της αγάπης του Θεού και στη Θεία Λειτουργία ως έργο της Εκκλησίας, «που σημαίνει του λαού έργο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιγνάτιος προέτρεψε τους παριστάμενους να αναζητήσουν το Χριστό και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη και ψηφιακούς δίσκους με τη ζωή του Χριστού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συναναστράφηκε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Τσαγκαράδας, σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και εποικοδομητικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου