ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και απόρους

αλληλεγγύη-σε-πρόσφυγες-και-απόρους-14472

Συγκινητικές κοινωνικές πρωτοβουλίες από το Σύλλογο «Στηρίζω το παιδί»

Σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει ο Σύλλογος «Στηρίζω το παιδί» που αγκαλιάζει παράλληλα και τα παιδιά των προσφύγων, τα οποία βρίσκονται στο Βόλο.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά προσφύγων και ενήλικες, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες διαβίωσης, ενώ παράλληλα δόθηκε χέρι βοήθειας σε είκοσι άπορες οικογένειες της περιοχής μας, προκειμένου να προμηθευτούν το αρνί της Λαμπρής.

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσφορές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, τα μέλη του Συλλόγου έκαναν για μια ακόμη φορά πράξη τις αρχές της αλληλεγγύης για όλους.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον κουμπαρά του Συλλόγου, προήλθαν από το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, την ευαισθησία μαθητών του 31ου Δημοτικού σχολείου, του Αργύρη Ζαφειρίδη και της ομάδας του, καλλιτεχνών του Βόλου, αλλά και ευαισθητοποιημένων συμπολιτών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Κουτσός, υπογραμμίζει ότι «ο Σύλλογος «Στηρίζω το παιδί» στηρίζει τα παιδιά των προσφύγων, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατέθηκαν προχθές στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή μας. Ανταποκριθήκαμε μόλις μας κάλεσαν, αφού προηγουμένως είχαμε εκφράσει την πρόθεση να προσφέρουμε τη βοήθειά μας».

Ανάλογη σημασία έχει η πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου που αγκάλιασε άπορες οικογένειες της περιοχής μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν το κρέας για το τραπέζι της Λαμπρής, με τη συνδρομή διευθυντών σχολείων, οι οποίοι βοήθησαν τα μέλη του συλλόγου να εντοπίσουν με διακριτικότητα παιδιά, τα οποία στερούνται ακόμη και τα αναγκαία.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου