ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους έγκλειστους νέους

κοντά-στους-έγκλειστους-νέους-142201

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Με χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκαν οι τρόφιμοι του Ιδρύματος Ανηλίκων Βόλου και οι δεκαπέντε εθελοντές – συνεργάτες του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» το Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιδρυμα.

Ο κ. Ιγνάτιος ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, συνομίλησε με τους υπευθύνους και τα παιδιά και τους προσέφερε πρωτοχρονιάτικα δώρα εκ μέρους του «Εταυρωμένου», τα οποία καινούργια αθλητικά υποδήματα.

Η παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος έφερε την ευλογία και την ειρήνη του Θεού σ’ ένα χώρο ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού μιας ομάδος εφήβων, που οι αριθμός της όσο αυξάνεται τόσο τα προβλήματα διογκώνονται.

Η Τοπική Εκκλησία και ο Σύλλογος, στηρίζουν ουσιαστικά και πρακτικά τις προσπάθειες των υπευθύνων του Ιδρύματος με την χρηματοδότηση προγραμμάτων, την μηνιαία οικονομική βοήθεια και την εβδομαδιαία επίσκεψη πέντε εθελοντών, δύο ιερέων και τεσσάρων εθελοντών.

Στο μεταξύ, αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποίησε ο «Εσταυρωμένος» και στις δύο φυλακές Κορυδαλλού, ανδρική και γυναικεία, όπου κρατούνται 1.800 περίπου άτομα.

Συνεχίζοντας την εικοσαετή δραστηριότητά του και στους χώρους κράτησης, ο Σύλλογος απέστειλε για μια ακόμη φορά ανθρωπιστική βοήθεια, που έγινε δεκτή με ευγνωμοσύνη από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς θα καλύψουν κάποιες ουσιαστικές ανάγκες των εγκλείστων σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία» μέσα στα 43 μεγάλα χαρτοκιβωτίων που παρέδωσε, είχε συσκευάσει και άλλα αναγκαία είδη, όπως κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.α.

Και στους δύο αυτούς χώρους κράτησης, «φιλοξενούνται» εκατοντάδες συνάνθρωποί μας απ’ όλα τα έθνη. Οι περισσότεροι είναι άποροι και μόνοι, διότι δεν έχουν φίλους και συγγενείς στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τα αναγκαία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου