ΤΟΠΙΚΑ

Θα πληρώνουν για τις αποφράξεις

θα-πληρώνουν-για-τις-αποφράξεις-14027

Τα καταστήματα έτοιμου φαγητού σε Ιάσονος, Δημητριάδος καθώς και τα τσιπουράδικα, ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τις ζημιές στα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς κάθε είδους απόβλητο της δραστηριότητας τους, τα διοχετεύουν σε αυτά, με αποτέλεσμα πολλά πλημμυρικά φαινόμενα να οφείλονται στην κακή συντήρησή τους με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη της οικοδομής.

Εφεξής τη δαπάνη θα την επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης και όχι η ΔΕΥΑΜΒ που καλεί την ιδιωτική εταιρία που συνεργάζεται για τις αποφράξεις. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρίσκουμε μέσα στα δίκτυα, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλης. Το ίδιο σοβαρό πρόβλημα, είπε το στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ είναι και το πρόβλημα με τα τηγανέλαια που χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην προχθεσινή ξαφνική νεροποντή, ιδιοκτήτης οβελιστήριου στην οδό Ιάσονος ζήτησε τη βοήθεια της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς δεν είχε απορροή των ακαθάρτων μπροστά από το μαγαζί του. Όπως αποδείχθηκε, συνέχισε ο κ. Κουτσιφέλης , η μη απορροή οφείλονταν στο γεγονός ότι το δίκτυο είχε φραγεί από λίπη πάχους πέντε εκατοστών που είχαν αποφράξει την εγκατάσταση…

Ο νέος κανονισμός αποχέτευσης που ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η ΔΕΥΑΜΒ, θα είναι εξαιρετικά αυστηρός απέναντι σε εκείνους που καταστρέφουν τα δίκτυα.

Όποιος δεν κάνει καλή χρήση του δικτύου θα πληρώνει, τόνισε ο κ. Ξηρακιάς και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Κουτσιφέλης εξήγησε ότι σήμερα επιβαρύνονται οικονομικά όλοι οι πολίτες για ζημιές που προκαλούν στα δίκτυα ασυνείδητοι.

«Η ΔΕΥΑΜΒ έχει υποχρέωση να κατασκευάζει και να συντηρεί τα δίκτυα. Δεν έχει καμία υποχρέωση να παίζει το ρόλο ιδιωτικής εταιρείας αποφράξεων σε πολυκατοικίες. Και όμως αυτό γίνεται., είπε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς που επεξεργάστηκε το νέο Εάν κάποιος κάνει τον κόπο να πάει μέχρι τις σχάρες του βιολογικού, εκεί όπου εγκλωβίζεται κάθε τι που ρίχνουν μέσα στα δίκτυα ακαθάρτων, θα καταλάβει πολλά για την ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτή την πόλη, είπε από την πλευρά του ο κ. Κουτσιφέλης.

Δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους γιατί δεν μπορεί οι λίγοι να καταστρέφουν την περιουσία των πολλών. Η απόφραξη των δικτύων από κάθε λογής πράγματα που πετάνε διάφοροι μέσα σημαίνει πλημμυρισμός υπογείων και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία . Για όλα αυτά δεν φταίει η ΔΕΥΑΜΒ και δεν μπορεί να πληρώνει για την κακή χρήση των δικτύων. Θα πληρώνουν όσοι ευθύνονται», δήλωσε ο κ. Κουτσιφέλης και ο κ. Ξηρακιάς τόνισε ότι τα ποσά θα καθοριστούν σε επόμενη συνεδρίαση , ενώ πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό ισχύει και σε άλλες ΔΕΥΑ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου