ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν πόρους για την Ακαδημία

ψάχνουν-πόρους-για-την-ακαδημία-13980

Η αναζήτηση πόρων χρηματοδότησης μέσω των ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ και εφοπλιστικών φορέων και ιδρυμάτων θα είναι το επόμενο βήμα από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τον Δήμο Βόλου και τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ.Σ Σαβελίδη, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στα Καλά Νερά.

Μάλιστα για την προώθηση του αιτήματος ίδρυσης και λειτουργίας των σχολών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίαςκαι Αιγαίου στον Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου διαβεβαίωσαν ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες προκαλούνται από τους ανασταλτικούς παράγοντες, είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στο όλο εγχείρημα θέτοντας ως βάση την ύπαρξη συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Συνέστησαν προς τούτο, τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και ο επόπτης ναυτικής εκπαίδευσης ως πιθανές πηγές χρηματοδότησης του έργου τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, το ΕΣΠΑ και εφοπλιστικά ιδρύματα.

Το αποτέλεσμα της σύσκεψης κρίνεται κατ’ αρχήν θετικό, αφού λόγω και της ευνοϊκής στάσης του Υπουργείου, δεν απεμπολείται η διεκδίκηση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αλλά μόνον παραπέμπεται σε ευθετότερο χρόνο, σε συνάρτηση με τη δημιουργία νέων πιο ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών για την ίδρυση Ναυτικών Σχολών.

Το επόμενο βήμα των φορέων διεκδίκησης θα είναι η αναζήτηση πόρων χρηματοδότησης μέσω των ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ και εφοπλιστικών φορέων και ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί αίτηση μεταβίβασης του οικοπέδου των Καλών Νερών από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου