ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα μήνες ποινή στο Γ. Σπηλιόπουλο

δέκα-μήνες-ποινή-στο-γ-σπηλιόπουλο-13941

Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση για το λόγο ότι απέκρυψε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, σε μία χρονική περίοδο που κατείχε τη θέση του Προέδρου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πράγμα που απαγορεύεται, καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο.

Το σύνολο των χρημάτων που εισέπραξε ως αποζημίωση κατά τα τελευταία χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου κρίθηκε ότι αποκτήθηκε παράνομα.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό γιατί εκείνη την εποχή παράλληλα με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου κατείχε και τη θέση του προέδρου του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ενώ ήταν παράλληλα πρόεδρος και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Σπηλιόπουλου είχε καταθέσει το Επιμελητήριο το 2011 και βασίστηκε στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ασυμβίβαστο, στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στη διαπιστωτική πράξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου που τον έπαυσε από τη θέση του προέδρου στα τέλη του 2010.

Μάρτυρας υπεράσπισης του κ, Σπηλιόπουλου ήταν ο κ. Οντόπουλος, ενώ ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής κατέθεσε ο Διοικητικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κ. Βούκουτος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου