ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδραση ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην πρόταση κατάργησης του Λυκείου Καναλίων

αντίδραση-ελμε-μαγνησίας-στην-πρότασ-139106

«Οι σχολικές μονάδες καλύπτουν τις ανάγκες της περιφέρειας και δεν υπάρχει καμία ανάγκη μεταβολής», ξεκαθαρίζει η ΕΛΜΕ

Την έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκάλεσε η πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργου Δοδοντσάκη προς το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων και την ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις.

Για την πρόταση που ουσιαστικά υποβαθμίζει τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, έχουν ήδη αντιδράσει τόσο η διεύθυνση του γενικού λυκείου όσο και το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, που μάλιστα εξέδωσε απόφαση απόρριψης της πρότασης σε έκτακτη συνεδρίασή του. Χθες, με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, καταδίκασε την πρόταση, ενώ άφησε αιχμές κατά του απερχόμενου διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανακίνησε το ζήτημα «χωρίς καν να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, «τέτοια θέματα είναι αντικείμενο συζήτησης της σχολικής κοινότητας, της τοπικής κοινότητας, της ευρύτερης κοινωνίας, παίρνοντας κάθε φορά υπόψη όλους τους παράγοντες και την ιδιομορφία κάθε περιοχής. Οι σχολικές μονάδες , όπως είναι, καλύπτουν τις ανάγκες της περιφέρειας και επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για οιανδήποτε μεταβολή στο υπάρχον καθεστώς των σχολικών μονάδων».

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει ότι θα αγωνιστεί για να μην περάσει καμία συγχώνευση σχολείου. «Είναι απορίας άξιο γιατί ο απερχόμενος Διευθυντής εκπαίδευσης από μόνος του (έχοντας βέβαια το νόμιμο δικαίωμα) ανακίνησε τέτοιο θέμα και εισηγήθηκε την κατάργηση του Λυκείου Καναλίων και την αντικατάστασή του με Λυκειακές τάξεις του υπάρχοντος Γυμνασίου. Χωρίς καν να ενημερώσει τουλάχιστον την Διεύθυνση του Σχολείου .Ξεκαθαρίζουμε ότι, όπως σταθήκαμε μέχρι τώρα, με συζήτηση, με συνεργασία με όλους τους φορείς και τους Δήμους για να μη περάσει, κατ’ επιβουλή, καμιά μεταβολή, τροποποίηση, συγχώνευση σχολείου, και όλοι μαζί το πετύχαμε, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ρήγα Φεραίου που απέρριψε την εισηγούμενη μεταβολή», αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου